Gjeitrem på veg å ta Fyllingen tilbake til nye høyder – Elverum

Gjeitrem på veg å ta Fyllingen tilbake til nye høyder

Fyllingen Bergen har i mange sesonger vært med i toppen av norsk herrehåndball med, et par cupgull og seriegull i 08/09-sesongen som beste resultater.

Nå er laget i semifinale i sluttspillet etter å ha sendt seriefirer Runar ut med 2-0 i kamper. Her venter Elverum på motsatt banehalvdel og vi har tatt en prat med den tidligere strekkjempen og nåværende hovedtreneren, Andreas Gjeitrem.

Først Andreas, gratulerer med semifinaleplass, ta oss gjennom kampene mot Runar:  

– Første kampen mot Runar ble en berg- og dalbane av en kamp. Etter 27 minutter lå vi under 18-10 og vi følte at ingenting av det vi hadde forberedt fungerte. Heldigvis klarer vi å hente inn noen mål før pause. I løpet av de første minuttene i 2. omgang følte vi at det kunne være mulig å snu dette. Godt 6-0 forsvar og ett strålende 7-6 spill, lagde mål på 18 av de første 20 ballkontrollene i 2. omgang var med på å dra seieren hjem. Hjemmekampen får vi en kanonstart og vi kontrollerer tempo gjennom hele kampen. Runar får ikke løpt inn noen kontra/ankomst-mål på oss og vi får gjennom hele kampen spilt oss til gode sjanser. Andre omgang preges av at vi scorer på alle mulighetene våre. Sakte men sikkert drar vi kontrollert i fra Runar.  

Som spiller hadde du mange tøffe oppgjør mot Elverum, hva er det som har gjort de kampene spesielle for deg?

– Elverum har kanskje Norges mest høylytte supportere som virkelig lever med klubbens prestasjoner. Det gjør det kanskje litt ekstra godt å slå et lag som så mange bryr seg om. Samtidig har de i løpet av de siste sesongene har landets bredeste og beste tropp, derfor mye å forberede seg på. Vi opplever en fin trend i norsk herrehåndball med et landslag i den absolutte toppen og økende publikumstall. Her er Fyllingen en av de beste i klassen med stor økning, fortell oss hva du tror ligger bak framgangene i Bergen. Vi jobber utrolig hardt for å tiltrekke oss publikum til Framohallen, selv om vi har begrenset fasiliteter vet vi at håndball som sport er utrolig engasjerende. Når vi samler halvannen million seere for å se de norske landslagene og alle snakker om håndballgutta i januar, ja da må vi jo la oss inspirere. Jeg har enda til gode å treffe en som har vært på kamp og var skuffet over opplevelsen. Nå har vi klart å få litt flere enn håndballfamilien på kamp, da utvider vi litt og litt det nye publikum vi skal vokse sammen med.  

Så venter da Elverum i semifinale, Apelgren/Hamar vs. Gjeitrem/Ruud, dine tanker før oppgjøret?

– En kjempe spennende utfordring å spille best av 5 serie. Krever mye for- og etterarbeid av trenerne. Elverum er en av de klubbene vi føler er best forberedt når de møter oss. Sammen med spillerne skal vi legge noen planer på hvordan vi kan nøytralisere Elverums styrker. Vi har i begge kampene mot Elverum eksperimentert en god del, nettopp for å se hvordan Elverum responderte på de ulike variantene våre. Dette gleder vi oss til å forvalte, slik at vi skal ha et optimalt FyllingenBergen-mannskap klare for semifinalene.

Vi spiller for første gang sluttspillkamper i best av 5, hva tenker du om det?

– Det blir veldig spennende og en ny utfordring for oss i FyllingenBergen. Vi er vant til å møte en motstander for deretter vente noen måneder før man kan prøve på alt vi har sett i etterarbeidet. Nå handler det om å forvalte informasjonen bare noen dager etter gjennomført kamp, det er jo utrolig spennende utfordring. Det blir også viktig å finne tydelige roller til spillerne, slik at man får forvalte troppens ressurser på best mulig måte.

Hva blir avgjørende for hvem som går til finale?

– Det er hvem som klarer å håndtere situasjonen de er i på best mulig måte. Elverum skal håndtere det å være favoritter med et press om å levere. Vi skal håndtere det å klare å finne den selvtilliten vi trenger for å slå tilbake etter å ha tapt begge kampene mot Elverum tidligere denne sesongen. Lagene har to vidt forskjellige innganger til kampene og det bor mye spennende psykologi i det aspektet. Så vil det utvilsomt bety mye for oss å kunne få beholde omtrent like mange spillere på banen gjennom semifinaleserien, da vil nok forskjellen fra seriekampene utjevne seg. Elverum har spilt 22 angrep i overtall, mens vi har spilt 8 på de to seriekampene. Vi har minus 6 mål på Elverum i denne delen av spillet og med tanke på at vi totalt har tapt med 9 mål på disse kampene, så vil det nok bli betydelig jevnere om utvisningsstatistikken er jevnere.   

Hvilke spillere i Elverum må dere se opp for og hvorfor er de viktige for de svarte og hvite?

– Vi må se opp for de sju spillerne som starter for Elverum, for de spiller mer eller mindre hele tiden. Det er disse som skal avgjøre det om det blir jevnt. Likevel så er det jo ingen hemmelighet at Fredriksen er hjernen bak det hele, til tross for at han avslutter veldig lite selv. Men om vi skulle finne på å spille 7:6 så er det nok Morten Nergaard som er deres farligste angrepsvåpen.  

Allerede er en supporterbuss nesten full til kamp nr. 2 i Bergen, får vi se noen Fyllingen-supportere i Elverum?

– Vidar Gjesdal har fått seg ny bil og han lurer på om han skal lufte den litt over fjellet. Utenom det må vi nok belage oss på at våre guldraktede venner der borte i OL-amfien tar turen nå som deres sluttspill er over. Vi får dog håpe ikke alle 6000 tar turen, for da kan det bli lite plasser igjen til Taiga´n i Terningen Arena.

Vi takker Andreas for hans tid, og ønsker han og bergenserne lykke til i semifinalen!