Ojala deler sine tanker om semifinalen – Elverum

Ojala deler sine tanker om semifinalen

Mangeårig forsvarsbauta og «politimann» Leonel Ojala vet hva som kreves for å vinne et sluttspill. Den tidligere hardhausen har gitt oss sine tanker om Elverum og Fyllingen før semifinalene kastes i gang førstkommende onsdag.

For første gang i norsk håndballhistorie skal semifinalene og finalene avgjøres i en «best av 5»-serie. Hva synes du om det?

– Det er veldig bra. Det blir mindre sjanser for at de beste lagene ryker ut, og det sikrer at Norge får riktig lag inn i europacup. Det laget som er best over 5 kamper fortjener å vinne.

Hva er spesielt med «Best av 5» i tillegg til at det er sportslig rettferdig?

– Når man møter det samme laget flere ganger så har det taktiske mye å si. I forsvar må man lese motstanders spill/motspill og legge opp en plan basert på hvilke spillere som hadde flyten i forrige kamp, og hvem som har noen småskader. I angrep må man gjøre justeringer fra kamp til kamp som gjør at man kommer til de situasjonene man helst ønsker. Jeg synes Elverums trenerteam har vist gang på gang at de er ekstremt flinke til dette.

Elverum blir sett på som favoritter med tanke på historikk og plasseringen i serien. Er du enig i det?

– Ja, det er jeg. Det som taler for at Elverum vinner er bredden i stallen og et høyere maksnivå på sine spillere. De har to gode spillere på alle posisjoner og samtlige spillere er gode nok til å avgjøre kamper. Bredden gjør også at man er mindre sårbare hvis det kommer skader. Og skader kan fort komme i et sluttspill.

Hvordan skal Fyllingen ta skalpen til Elverum og gå til finale?

– Slik jeg ser det er Fyllingen sin eneste sjanse å få Elverum ut av sitt spill og ut av flytsonen. Jeg tror de kommer til å spille fysisk veldig hardt i forsvar, de kommer til å pushe grensen på hva som er tillat. Jeg tror også de kommer til å bruke media en del, for å prøve å forstyrre fokuset til Elverum sine spillere. Jeg tror Gjeitrem og Ruud (Fyllingens trenere) vet at Elverum vinner hvis det blir 5 gode og «faire» håndballkamper, og at de må gjøre alt de kan for å påvirke det de kan påvirke.

Til slutt: hvem går til finalen?

– Elverum!

Vi takker Leo for at han delte sine tanker, og oppfordrer alle til å sikre seg billett til første semifinale. Kampstart 18.30 onsdag 24. april!

 

Foto: Anita Gotehus / Østlendingen