Før kampen: Elverum – Fyllingen – Elverum
Tau vs Ungesson

Før kampen: Elverum – Fyllingen

Etter en altfor lang pause har vi nå endelig kommet frem til semifinalene i sluttspillet. Etter at Arendal valgte Kolstad, så ble vi sittende igjen med Fyllingen fra Bergen. Laget som endte på 5.plass i årets serie slo ut Runar Sandefjord i kvartfinalen.

Spesielt i den første kampen imponerte bergenserne med en enorm vinnervilje. Etter å ha ligget under med 8 mål på det meste så snudde de gulkledde til seier i Sandefjord. Hjemmekampen i Framohallen endte med oppskriftsmessig seier og dermed kunne Fyllingen ta seg til semifinale etter bare to kamper i kvartfinalen. Sterk prestasjon av laget som trenes av Andreas Gjeitrem og den tidligere Elverum-assistenten Fredrik Ruud. 

Elverum på sin side trengte også bare to kamper på å sikre seg semifinale i sluttspillet. Bækkelaget klarte ikke å stå i mot laget som endte som nummer 2 i serien og dermed kunne de hvite og svarte juble for semifinale etter to strake seiere. Nå som semifinalen er i gang så spilles det best av fem kamper, noe som gjør det enda mer forutsigbart. Etter fem kamper så vil det beste laget stå igjen med finalebilletten, og da nytter det ikke å skylde på utvisninger, uflaks og alt annet som gjør at du ikke klarer å bikke de jevne kampene i din favør.  

Fyllingen er et kult lag som har trenere som tør å stikke seg litt frem. Med sin skyhøye selvtillit så har Andreas Gjeitrem tatt med seg kanskje den fremste egenskapen han også hadde som spiller. Han har trua på seg selv og spillerne, noe som tydelig har smittet over på spillerne som har tatt stor steg i år. I tospann med Fredrik Ruud så har Fyllingen en meget sterk taktisk duo på benken, noe som gjør at det blir en spennende duell i duellen på trenerbenken. Fyllingen har et velkjent 7 mot 6 spill som har gjort at de har bikket mange kamper i sin favør. Så spørs det om spillerne er like komfortable med spillet når de vet at ved en liten feil så ligger ballen i egen nett. Morten Nergaard har en scoringsprosent tett opp mot 100% på akkurat det med å kaste ballen i målet. I en bortekamp i Champions League mot spanske Naturhouse La Rioja ble målvakten Elverums toppscorer med 4 mål. 

Fyllingens kanskje beste spiller er allerede klar for ØIF Arendal. Mario Matic er hjernen i 7 mot 6-spillet og er kanskje den i eliteserien med best håndballhode. Den tidligere U-landslagsspilleren har vært en del sesonger i Fyllingen og har sin store styrke i angrepsspillet sitt.  

En spiller som Andreas Gjeitrem skryter veldig av er Tord Vårdal. Målvakten som var tiltenkt en 2.keeperrolle etter Zivojin Ilic, men den unge bergenseren har tatt store steg denne sesongen, noe som gjør at Gjeitrem har to sterke keepere som han kan velge.

En spiller som Elverum garantert ikke er like forberedt på som de andre spillerne er den tidligere nøtterøyspilleren Jacob Weidemann. Den skadeplagede venstrebacken har vært ute av spill store deler av sesongen, men er nå tilbake igjen for fullt. Weidemann er en bakspiller som utfordrer Inge Aas Eriksen om spilletiden. Fyllingen er også godt besatt på denne posisjonen.

Danske Kasper Gudnitz har vært en veldig god signering for Fyllingen. Han ble hentet fra Randers før denne sesongen. Den venstrehendte bakspilleren har bestemt seg for at det kun bli med en sesongen i den gule drakten, men han har nok lyst til å avslutte norgesoppholdet med en tittel med bergenserne. 

Elverum har alle spillere klare for match, og de er veldig spillesugne før semifinalene. Jobben til Apelgren og Hamar må være å finne riktig tenningsnivå på spillerne sine. Det kommer garantert til å smelle, og det kommer garantert til å bli jevne kamper, gjerne fem av de! Vi håper å se deg i hallen på onsdag.

Vi går for å ta første stikk, men da må vi ha hjelp fra en full og hvit hall! HEIA ELVERUM!!