Elverum til Bergen for 2.semifinale i sluttspillet! – Elverum

Elverum til Bergen for 2.semifinale i sluttspillet!

Hvem tar neste stikk i semifinale-serien?

Etter den overbevisende hjemmekampen er det et Elverum med selvtillit som tar turen over til Framohallen på søndag. Elverum vant som kjent 42-29 over Fyllingen i onsdagens kamp. Den gange var det klasseforskjell på lagene. For de svarte og hvite fungerte det aller meste, mens for gjestene var det stikk motsatt. 7 mot 6 spillet til Fyllingen ble avslørt av Søren Tau og resten av forvaret til Elverum. Gang på gang vant Elverum ballen med sju utespillere fra Fyllingen på banen, dermed fikk Nergaard, Westby og resten av Elverum en enkel oppgave med å kaste ballen i det tomme buret.

Selv om hjemme- og bortebane er to forskjellige verdener så tenker sikkert mange at 13 mål ikke er forskjellen, og at Elverum er store favoritter, men det kommer garantert til å bli en jevn kamp på søndag. Fyllingen er ekstremt sterke i egen hall, og det er en revansjelysten gjeng som tar imot de hvitkledde. Med litt mer presist angrepsspill så får de fort 5-6 mål mer i etablert, og da mister Elverum sine muligheter til å kaste ballen i det åpne buret.

I første kampen var Morten Nergaard skikkelig på, og var kanskje hovedårsaken til at Elverum reiste tidlig ifra Andreas Gjeitrems elskede Fyllingen. Elverumkapteinen reddet alt han skulle og litt til, og de gangene gjorde enkle tekniske feil så lempen Nergaard ballen over i det tomme buret. Målvakten endte med tre mål, men han viste seg å være menneskelig da han bommet på sine to siste forsøk. Det gjør nok perfeksjonisten i buret gira på en ny god kamp, med forhåpentligvis 100%-uttelling.

Hos Fyllingen sist hadde deres store stjerne, Mario Matic en helsvart dag på jobben. Med kun to mål og lite bidrag offensivt så er nok norsk-kroaten gira på å vise seg frem fra sin beste side i en kamp som kan bli den siste hjemmekampen i den gule trøya. I tillegg hadde Fyllingen veldig lite målvakts redninger i Terningen Arena.

Elverum prøvde seg som Fyllingen med et 7 mot 6 spill, men det var tydelig at dette ikke var godt nok innarbeidet hos Apelgrens gutter. Selv om Håkon Ekren og Simen Pettersen satte mange baller i mål, så ble det også en del enkle mål for Fyllingen Bergen. Så spørs det om 7 mot 6 spillet var for å skjule litt taktikk til søndagens kamp eller om det er noe Elverum vil bygge videre på?

Lagene kjenner hverandre godt etter 3 møter, der Elverum har vunnet alle, men dette blir den kampen som er mest åpen til nå. Sluttspill er noe eget, med enda mer trykk i Framohallen enn tidligere. Vi gleder oss til en spennende match.

HEIA ELVERUM