1-1 i kamper etter tett oppgjør i Bergen – Elverum

1-1 i kamper etter tett oppgjør i Bergen

Fyllingen-Elverum 33-29 (17-17)

I den andre semifinalen mellom Fyllingen og Elverum var det vertene som kom best i gang. De gule fra Bergen viste at tenningsnivået var helt annerledes da de skulle spille hjemme i Framohallen. Allerede etter 4 minutter ledet de 6-2 over Elverum. Inge Aas Eriksen satte standarden med fire av disse målene.

De neste minuttene kom gjestene fra Elverum mer og mer med i kampen. Alexander Westby, som gjorde en fin kamp for Elverum satte inn Elverum sjette mål etter 10 minutter. Målet kom etter meget fint kollektivt angrepsspill av Elverum. Fyllingen på sin side hadde lurt inn 10 baller på Nergaard på samme tidspunkt.

Elverum snudde så kampen. Jonas Burud satte inn 11-10 ledelse til Elverum i et overtall, og noen minutter senere økte Elverum til 13-11 etter en fantastisk trick av Sigvaldi Gudjonsson. Elverum var også tente i denne perioden. De vant en ball ved at Nergaard slenger seg inn etter å ha kommet fra benken. Ballen triller så videre mot Sandell som gjør akkurat det samme som kapteinen. Hele situasjonen ender i at Sigvaldi nok en gang setter ballen sikkert i målet til Fyllingen.

Inn mot pause er det igjen Fyllingens tur til å være det beste laget. Inge Aas Eriksen smeller inn 17-17 like før pausesignalet uler i Framohallen. Det var hans åttende mål i den første omgangen. Sterkt av den tidligere Stordspilleren.

Det var Elverum som startet best i den 2.omgangen, og de ledet 20-18 i det Alexander Westby måtte ut med skade. Dette skapte nok litt hodebry for gjestene, men det virket ikke som de svarte og hvite var veldig preget av det. Jonas Burud sørget for at Elverum ledet 22-19 etter ca 37 minutter spill.

Elverum fortsatte å male på, og etter god kryssningsspill av Elverum så kunne igjen Burud sette ballen kontant i nettet med sin sjette scoring i kampen. Med 15 minutter igjen var det bare målet som skilte lagene. Gjestene fikk muligheten 6 mot 4(!) men dårlig tempo i angrepsspillet ga ingen gode muligheter og dessverre 0 mål i denne perioden. Fyllingen derimot klarte å lure inn en scoring på Nergaard. Det er sånne detaljer som avgjør sluttspillkamper, dessverre.

For det var nettopp dette som ga Fyllingen enda mer energi, og etter denne perioden var de det klart beste laget på banen. Gang på gang lykkes Aas Eriksen, som tilslutt endte med hele 15 scoringer denne kampen. Selv om Nergaard satte en ball i det åpne målet til 27-27 og Fredriksen kjempet iherdig de siste angrepene så var det til slutt Fyllingen og Jakob Weidemann som kunne juble. Den unge bakspillere satte to av de tre siste målene for Fyllingen, og dermed kunne Andreas Gjeitrem juble for en viktig seier i sluttspillet.

Heldigvis er det muligheter for revansje allerede på torsdag. HEIA ELVERUM.