Ny hjemmekamp og 3.semifinale står for tur i Terningen! – Elverum

Ny hjemmekamp og 3.semifinale står for tur i Terningen!

1-1 før lagene møtes til tredje oppgjør i best av 5!

Lagene har vunnet en kamp hver og dermed står det 1-1 i kamper etter at Elverum ikke hadde marginene med seg i kampen som ble spilt i Framohallen på søndag. I morgen er det igjen duket for nok en kamp mellom Fyllingen fra Bergen og Elverum, denne gangen skal kampen spilles i Terningen Arena. I forrige oppgjør mellom lagene så var Mario Matic tilbake i godt gammelt slag, og Inge Aas Eriksen satte 15 baller bak Morten Nergaard i målet til Elverum. Aas Eriksen var både høyt og lavt og viste gammel storhet i semifinale nummer 2.

I akkurat den kampen var lagene jevne en god stund, Fyllingen startet best, mens Elverum tok mer og mer over og ledet fra ca 12-13 min til det var igjen 10 min. Kampen var meget tight og spennende, men det var vertene som var best da kampen skulle avgjøres. Unggutten Jakob Weidemann klev frem i Kasper Gudnitz fravær. Men man kan ikke legge all verden i kampene som er spilt, det så vi tydelig ettersom at Fyllingen vant kamp to etter å tapt den første med hele 13 mål. Det er det som gjør sluttspillet til noe eget.

I den tredje kampen er det Elverum som kommer med revansjelyst, og det er helt sikkert en gjeng som vil vise at de kan bedre enn det de viste i Bergen. Forsvarsspillet slet med Fyllingens 7 mot 6, og Inge Aas Eriksen fikk for mye spillerom. 15 mål av en spiller er egentlig greit, om man holder de andre spillerne nede på minimum 2 mål hver, men når mange av de kommer på 4-5 mål så blir det ett problem. Jobben til Elverum blir først og fremst å flytte beina godt nok og være smartere enn Fyllingen.

På søndag var kantene til Elverum helt fantastiske, dessverre for Elverum ble Alexander Westby skadet, men det håpes i det lengste at kantspilleren blir klar igjen til dyst. Både Gudjonsson og Westby var meget gode i Bergen, og det er spillere som er veldige viktige for Elverum i denne sluttspillserien.

På trenerbenken er det to taktikere som prøver å lure hverandre for hver gang. Det kom tydelig frem i en timeout der Micke ikke ville fortelle konkret hva trekket de skulle kjøre gikk ut på. I motsatt ende er det Andreas Gjeitrem som driver med mindgames i Østlendingen der han hevder at Micke har mye å tenke på inn mot kampen. En herlig duell mellom to trener som har stått mye i de samme situasjonene som spiller og dermed vet hva som kreves for å hente ut det beste av seg selv og spillerne sine.

En fordel Elverum er at Fyllingen rullerte veldig lite på laget i kampen på søndag. Gjeitrem&co sto veldig ofte med de samme spillerne, og det er ikke sånn at Fyllingens gutter er godt vant med å spille mange kamper med får dagers mellomrom. Det er Elverum vant med, og Apelgren har brukt store deler av troppen i kampen mot Fyllingen sist. Var kun Sigvaldi og Morten som sto hele matchen for de svarte og hvite.

I morgen vil det smelle nok en gang, denne gangen i Terningen Arena. Kampstart er 19.15 og vi håper på full hall.

HEIA ELVERUM!!