Festkveld i Terningen når Elverum sikret 2-1 i kamper! – Elverum

Festkveld i Terningen når Elverum sikret 2-1 i kamper!

Elverum - Fyllingen 37-32 (19-15)

Elverum tok imot FyllingenBergen til 3.semifinalekamp i Sluttspillet. Foran oppgjøret som det likt 1-1 i kamper og vinneren i Terningen ville dermed sikre seg matchball foran oppgjøret i Bergen kommende mandag.

Det var Elverum som tok føringen fra start, signert playmaker Magnus Fredriksen som satte kampens første mål. Det skulle bli starten på et skikkelig godt håndballoppgjør i Terningen.

Alexander Westby som i forrige oppgjør måtte hinke av banene, hadde lovet revansje i på hjemmebane og fikk sitt første for kvelden når han satte inn 2-0 for Elverum, før Tine Poklar økte til 3-0. Seime satte Fyllingens første for kvelden og reduserte til 3-1, før Poklar igjen var ute med skuddarmen.

Mario Matic setter spor tidlig i kampen, først reduserer han til 4-2, før han blir litt sein, pådrar seg 2 minutter og gir Westby muligheten til å sette kveldens første straffe. Minuttet etterpå får vingen en ny sjanse og sender Elverum opp i 6-2.

Det ser ut til å roe seg litt i det Fyllingen reduserer til 6-4, men det er da Elverum setter inn giret og skaffer seg et rom ned til bergenserne som skal få det krevende med å hente opp Elverums 10-4 ledelse.

Men Fyllingen vet at de kan slå Elverum og jakten slutter på ingen måte der. Selv om intensiteten i kampen øker holder Fyllingen luka til overkommelig. 7-6 spillet lykkes bedre i dag enn i det første oppgjøret Fyllingen førsøkte seg mot Elverum. Selv om det hagler noen 2.minuttere på tampen av 1.omgangen er det bare 19-15 i det lagene går til pause, og Elverum har byttet ut Nergaard med Kheri Imsgard i mål.

En herlig stemning hos både spillere og tilskuere gjør det hele til en håndballfest det bare er å nyte. 2.omgangen er igang igjen og Alexander Westby fortsetter å sette sitt preg på kampen, når han setter omgangens første mål. Sitt 6. for kvelden.

Den gode stemningen smitter tydeligvis, for både på banen og på tribunene er det full trøkk nå. Elverum virker trygge, og selv om de ikke holder så tett bakover, holder de avstanden til bergenserne med et effektivt angrepsspill, koblinert med både flyverer og lekre pasninger. Nergaard kommer tilbake i målet i andre halvdel av 2.omgangen,

På tampen av kampen får også Hernesingen Jonas Myreng Elverhøy prøve seg på banen, til stor jubel fra russen på tribunen. Det er dessverre ikke mange sekundene han er på banen før han får sin første 2.minutter, men han får et skudd på mål som dessverre går utenfor i det skundene tikker ut i Terningen, det hadde i så fall satt et herlig punktum på kvelden.

Når Westby ikke gir seg før han har satt inn 11 mål, og Sandell er sikker som banken med 7 av 7, da blir det vanskelig for Fyllingen som jager, men ikke klarer å stoppe Elverums angrepsspill. Både Matic, Ungesson og Feklingstad pådrar seg to 2 minuttere og virker litt roligere i siste del av kampen for å unngå det røde. Selv om også Fyllingen scorer mye mål med Eriksens 8 mål, Seimes 7 og Weidemanns 6, blir det ikke nok for de blåkledde i kveld.

Det er Elverum som vinner 37-32 og sikrer seg dermed matchball foran mandagens bortekamp i Framohallen. Den kampen følger du på TV 2 Sport eller på Elverumsradioen. 2-1 i kamper, og Elverum sitter fortsatt på den eventuelle hjemmebanefordelen.