Her er Kenny Ekmans tanker om drømmefinalen – Elverum

Her er Kenny Ekmans tanker om drømmefinalen

Elverum og Arendal møtes i sluttspillfinale for tredje gang på red. En av de som har vært med alle tre årene er Arendals forsvarskjempe Kenny Ekman som nylig gjorde comeback etter langt skadefravær.

Vi har tatt en prat med den gode svensken dagen etter at det ble klart at det blir Elverum på motsatt banehalvdel sett med Arendalsøyne.

Kenny, tredje året med Arendal – Elverum i finale. Dine tanker om det?

Det er jo helt fantastisk, de to beste publikumslagene og de beste supporterne. Det jo ikke bare på banen det blir «krig», men på tribunen også mellom Svermen og Taiga’n.

Du har vært ute lenge med skade og gjorde comeback i semifinalene mot Kolstad, hvilket nivå er du på nå?

Jeg synes nivået er bra, men det blir bedre for hver dag som går med mer trening. Jeg synes det har gått overraskende fort å komme tilbake til matchform etter er par måneder på sidelinjen.

Du som har vært med lenge i norsk håndball, hvordan ser du nivået fra da du kom til hvor ligaen er i dag?

Jeg synes ligaen har utviklet seg enormt de seneste årene. Mange gode klassespillere som vender hjem, og klubbene gjør gode signeringer. Norsk Eliteserie har blitt mer attraktiv. I tillegg har mange unge spillere tatt store steg og utviklet seg til å bli profiler i sine klubber. Arendal, Elverum og Kolstad har også veldig flotte arenaer og mye publikum. 

Så går vi over til de stundene finalene igjen, hva skal til for at det blir Arendal som står som mestere etter kampene mot Elverum?

Et godt forsvar og god målvakt. Vi må være tålmodige og kyniske i vårt spill, og samtidig ha en «jäkla attityd» i alt vi gjør. Vi må vinne duller både fremover og bakover.

Hvilke styrker ser du i Elverum som gjør at de igjen er i finale?

Elverum har Morten bak som er en riktig matchvinner, de har stabilitet i laget, stor bredde og kvalitet i troppen. I tillegg har de en coach og en assistent med mye kunnskap som vet hvordan man får sine spillere til å prestere i kamp etter kamp.

Beskriv møtene mot Elverum med dine ord, hva gjør disse kampene så spesielle?

Det er kamper som er helt fantastiske å spille. Tøft og hardt spill, mye publikum og sykt god stemning. Man får gåsehud! Jeg vil påstå at ØIF Arendal vs. Elverum har blitt en klassiker.