SLUTTSPILLFINALE: Elverum mot Arendal for 3. gang på rad! – Elverum

SLUTTSPILLFINALE: Elverum mot Arendal for 3. gang på rad!

Det har skjedd før og det skjer igjen, ja faktisk er det i ferd med å bli en «tradisjon». For når Sluttspillfinalen kastes igang på søndag er det nok engang Elverum og ØIF Arendal som skal kjempe om «Bøtta» og det viktigste gullet i norsk herrehåndball.

Elverum har 8.strake sluttspillfinaler bak seg, de 7 siste har endt med seier til de svarte og hvite, men kampen om å velte Elverum ned av «Sluttspilltronen» har blitt gjevn, og det er Arendal som for alvor har knuffet på Elverum de siste 3 sesongene. Hvem som står igjen som sluttspillkonger i løpet av mai er fortatt tidlig å si. Det skal spilles best av 5 kamper og det er første gang ØIF Arendal stiller med hjemmebanefordelen. Som seriemestere har har mann hjemmebanefordel og sen psykisk fordel, hvor mye det har å si når Norges to beste lag møtes til nok en sluttspillfinale vil nok vise seg allerede på søndag.

2017: Haslum byttet ut med ny rival!

Elverum og Haslum møttes i sluttspillfinalen 2016, men året etter var det ØIF Arendal som hadde tatt over plassen til Bærumslaget, på andre siden sto nok engang Elverum som skulle bryne seg på en ny motstander. Elverum var seriemestere og sto med hjemmebanefordel.

1.Finale: Elverum åpnet storstua Terningen Arena, og tok imot ØIF Arendal, som hadde blod på tann nå som de sto i slutspillfinale mot Elverum. Sørlendingene tok en sterk 24-21 seier i Terningen og dro hjem med 1-0 i kamper. August Baskår Pedersen ble kampens toppscorer med 8 mål, og nå var det ØIF Arendal som sto med hjemmebanefordelen.

2.Finale: På Sørlandet var Arendal plutselig blitt favoritter etter første kamp, og Elverum måtte vinne for å få et tredje oppgjør. Og slik ble det med nød og neppe, for Elverum var i ferd med å miste det. Sørlendingene ledet 14-10 til pause og hadde sluttspillgullet i sin hule hånd, men Elverum ville det annerledes. Sikret uavgjort og ekstraomganger, også der ble det jevnt. Elverum vant 30-29 til slutt og tok tilbake hjemmebanefordelen etter en vanvittig håndallkamp i Sør Amfi som var fullstappet. Tamas Ivancsik og Oleg Macharashvili ble kampens toppscorere med 8 mål hver.

3. Finale: Tilbake i Terningen Arena skulle avgjørelsen falle. Elverum viste at de nektet å gå på nok en smell på hjemmebane, og ledet 13-9 til pause. Arendal kom aldri tilbake slik de håpet og dermed var det Elverum som etter 60.minutter kunne strekke hendene i været som sluttspillmestere etter en 25-20 seier i Terningen. Tine Poklar ble kampens toppscorer med 7 mål.

 

 

Forrige sesong vant Elverum 2-1 i kamper.

Elverum tok imot ØIF Arendal til 1.finale i Terningen Arena kampen endte 25-20. Kevin Gulliksen og Sondre Paulsen ble kampens toppscorere med 6 mål hver. Elverum hadde hjemmebanefordelen og tok vare på den foran kamp 2 i Arendal.

2.Finalekamp ble spilt i Sør Arena foran 2146 tilskuere, Arendal ledet til pause og holdt unna for Elverum også når sluttsignalet gikk. De utlignet dermed til 1-1 i kamper etter 33-29 seier. Kampens toppscorere var Andre Lindboe, Sondre Paulsen og Kevin Gulliksen, alle med 8 mål.

Den avgjørende 3.finalen gikk av stabelen i Terningen Arena foran 2271 tilskuere. Elverum gikk hardt til verkst og statuerte tidlig at også dette sluttspillet tilhørte de svarte og hvite. Elverum vant komfortabelt 35-24 og ble Sluttspillmestere. Kampens toppscorer med 8 mål, Andre Lindboe…

Bare 1 poeng mot Arendal denne sesongen

Elverum og ØIF Arendal har møtt hverandre 2 ganger tidligere denne sesongen. Først i Sør Amfi hvor det var Sørlendingene som fikk med seg 2 poeng etter 25-24 seier i januar. Et tett oppgjør, men det var ØIF som hadde marginene på sin side.

Lagene møttes igjen til seriefinale i Terningen Arena i mars, Elverum måtte vinne for å ta hjem seriegullet, men uavgjort ga begge lag 34 poeng i serien og ØIF Arendal tok dermed seriegullet på innbyrdes oppgjør. Neppe en Elverumsing som ikke ønsker å revansjere det, samtidig er det et Arendal som vet at de kan slå Elverum, to kjente lag som kjenner hverandre godt. Men finner nøkkelen når lagene nå skal møtes til best av 5 i Sluttspillfinalen?

Champions League i potten!

Det er ingen tvil om at det ligger viktige premier i potten til laget som vinner sluttspillet! I potten er «Bøtta», en sum penger og sist men ikke minst Champions League-billetten. Hver kamp kommer til å leve sitt eget liv, men en ting er sikkert. Her er det to lag som har blodig lyst på Champions League neste sesong, men hvem vil det mest? Hvilket lag har rutinen som trengs? Hvilket publikum gir mest? Uendelig mange faktorer kan avgjøre det hele.

Søndag smeller det i Sør Amfi og dit skal hvertfall et lass med Elverumsupportere for å støtte opp om de svarte og hvite! Du kan også bli med – meld deg på HER!