Bortebane først, når Elverum møter ØIF Arendal til Sluttspillfinale på søndag! – Elverum

Bortebane først, når Elverum møter ØIF Arendal til Sluttspillfinale på søndag!

Det viktige første stikket i Finalen skap strides om!

Etter fire kamper ble både Elverum og Arendal klare for finale i det første sluttspillet som spilles over 5 kamper i både semifinalen og finalen. Kolstad klarte ikke å hamle opp med ØIF, mens det var Fyllingen som ikke strakk til i den andre semifinalen mot Elverum. Etter å ha spilt uavgjort i hjemmekampen i Terningen Arena i mars, så er det altså Arendal som stakk av med serieseieren i denne sesongen. Det betyr at det er Marinko Kurtovics lag som har den berømte hjemmebanefordelen i årets sluttspill.

 

Arendal er kanskje pr nå det mest rutinerte laget av lagene som har kommet til finalen. Før denne sesongen mistet Elverum rutinerte Richard Hanisch, Alexander Børresen, André Lindboe, Nikolaj Mehl. I tillegg mistet vi landslagskanten Kevin Gulliksen til bundesliga. Inn har spennende talenter som Lukas Sandell og Simen Pettersen kommet, i tillegg har vi fått inn gode, om ikke bedre spillere i Sigvaldi Gudjonsson, Endre Langaas og Alexander Westby. Spesielt kantene har vært stabilt veldig gode i de siste kampene.

 

For Arendal er det en enda mer rutinert gjeng som kommer på banen. André Lindboe har vunnet en rekke sluttspill, og vet hva som skal til. I tillegg har de Jesper Munk, Sondre Paulsen og Eirik Heia Pedersen som er rutinerte spillere som vet hva som skal til for å vinne gull i avgjørende kamper. Erfaring og antall ganger man har stått i denne situasjonen kan være en av faktorene som kan spille inn i ett sluttspill. På den andre siden skal man ikke undervurdere et ungdommelig pågangsmot, noe Fredriksen, Sandell og Pettersen viste i sluttminuttene i forrige kamp mot Fyllingen. Elverums bakspillertrio som var med å avgjøre kampen har en snittalder på 21år, noe som er veldig imponerende.

 

I ferdigheter er lagene omtrent like gode, noe som antall poeng i ligaen viste. Begge lag endte på 34 poeng, og dermed var det Arendal som tok Elverum på innbyrdes oppgjør. Elverum scoret flere og slapp inn mindre mål i ligaen, men i sluttspillet har Arendal virkelig vært solide bakover. I fremover spillet har Elverum vært helt magiske i semifinaleserien mot Fyllingen. Det blir derfor spennende å se hvordan lagene utfordrer hverandre i de ulike fasene av spillet. Arendal spiller nok hakket mer fysisk enn Elverum bakover, og de har fått inn igjen rutinerte og gode Kenny Ekman i forsvaret. Svenske Ekman var en liten stund skadet, men har nå kommet godt i gang igjen for de røde og svarte.

Elverum på sin side har kanskje et høyere tempo og bedre ankomst spill enn Arendal, noe som gjør at de kan få en del enkle mål om Arendal gjør enkle feil i angrep. I etablert angrep er Elverum gode om de får den gode flyten og at de er gode med å slippe ballen i riktig tid. Arendal er mer direkte på kassa, med mer trøkk og skuddstyrke enn hva Elverum har. Lagene kjenner hverandre og enkeltspillerne veldig godt, så den taktiskte duellen mellom Apelgren og Kurtovic på benken kan fort bli avgjørende.

 

 

I kassa har Elverum ringreven Morten Nergaard, men den rutinerte kapteinen som skal spille sine siste kamper for Elverum denne våren har ikke vært helt på det nivået som det forventes at han skal være. Toppnivået er udiskutabelt, men 32-åringen har variert en del i prestasjonene. Får Arendal har det også variert litt, men som regel en av de har vært gode. Både André Bergsholm Kristensen og Kristijan Jurisic er nye for Arendal før denne sesongen her.

Den kanskje viktigste fordelen Arendal har i kampen om Champions League-plassen er at tre av de mulige fem kampene som skal spilles er i Sør-Amfi. Hjemmebanefordelen er det som gjør at Arendal for en gangs skyld ikke kan legge alt press over på Elverum (som de gjorde før seriefinalen). Med tre kamper på Sørlandet så er Elverum nødt til å vinne en av de for å ha muligheten til å ta tittelen. Arendal er også det eneste laget i Norge som Elverum ikke har slått, så det er en revansjesugen gjeng som setter seg på bussen ned til Arendal på søndag. Avkast er 2015.

 

Nå gjelder det! HEIA ELVERUM!!