Vant og tok hjemmebanefordelen med hjem! 1-0 i kamper! – Elverum

Vant og tok hjemmebanefordelen med hjem! 1-0 i kamper!

ØIF Arendal – Elverum 26-30(11-15)

I den første finalen mellom Arendal og Elverum var det tydelig at lagene var godt forberedt. Lagene fulgte hverandre som skygger innledningsvis og etter 12 minutter var stillingen 6-6 etter at Sigvaldi Gudjonsson hadde satt en kunstscoring på Kristijan Jurisic i buret til Arendal. Før dette hadde lagene byttet på å score og begge lag hadde dratt på seg en utvising i kampen. Bakerst hadde ikke Elverum fått til noe særlig, men det var Nergaard sin heving de siste 15 minuttene i første omgang som var med på å avgjøre kampen i Elverums favør.

Etter 15 minutter hadde Elverum startet rulleringen på laget, og det var bredden Elverum tok denne kampen på. Lukas Sandell kom på for en god Burud, og svensken hadde ikke lyst å være noe dårligere enn sin makker. Sandell satte to kjappe scoringer og Elverum ledet plutselig 9-6 over vertene i Sør-Amfi. André Lindboe som tidligere har spilt for de svarte og hvite reduserte like etterpå fra straffemerket med en frekk straffe.

Etter ca 24 minutter satte Håkon Ekren sin første og eneste ball for dagen, og like etter økte Sigavaldi Gudjonsson til en ledelse på 4 mål for gjestene. Men Arendal ga seg ikke. Deres beste spiller, Martin Lindell reduserte til 11-14 før Alexander Westby satte omgangens siste mål. Elverum kunne gå til pause på stillingen 15-11 i en solid gjennomført omgang.

I den 2.omgangen var lagene tente på å gjøre kampen i sin favør. Elverum hadde nok begge seriekampene i bakhodet der de flere ganger ledet «komfortabelt», men endte opp med å avgi både ett og to poeng. Elverum ledet flere ganger med 5 mål. Sigvaldi Gudjonsson, som hadde en supergod kamp sørget for at de svarte og hvite ledet 17-12 etter 33 minutter, men Arendal ga seg ikke. Like etter hadde Lindboe og Lindell satt hver sin ball.

Etter 40 minutter var stor det 5-5 i den andre omgangen. Elverum ledet 20-16 etter at Magnus Fredriksen hadde satt en ball for gjestene. Etter dette hadde bortelaget gode muligheter til å øke til 6 mål, men Arendal bet seg fast. I flere angrep var det en ledelse på fem mål i favør gjestene, men de svarte og hvite var gode nok til å sette ballen i mål, og dermed var det Arendal som reduserte til fire mål med 15 minutter igjen.

Med 10 minutter igjen reduserte Arendal etter en fin scoring fra Jesper Munk på linja, og bakerst hadde Jurisic en viktig redning foran et hjemmepublikum som øynet håper om første stikket i den første sluttspillfinalen. Da steg kampens store spiller frem Sigvaldi Gudjonsson banket inn en av sine sju mål, denne gangen var skuddet fra nesten dødvinkel. Etter dette satte Elverum nok en ball og ledet med fem mål i det Marinko Kurtovic tok sin siste timeout med litt over 5:30 igjen å spille.

Elverum var egentlig ikke truet de siste fem. Hver gang Arendal satte ballen bak Nergaard, så sørget Poklar, Fredriksen og resten av Elverum for at Arendal ikke klarte å komme nærmere enn at det var relativt trygt. Elverum vant tilslutt 30-26 i den første finalekampen.

På onsdag blir det en ny og enda tøffere batalje mot et rutinert og godt Arendal. Ta turen til Terningen Arena! HEIA ELVERUM!