2.Finale står for tur! Norges tøffeste håndballshow i Terningen Arena! – Elverum

2.Finale står for tur! Norges tøffeste håndballshow i Terningen Arena!

Kampen om pokalen fortsetter!

Etter 30-26 seieren er det en gjeng med selvtillit som tar imot Arendal i den første av to hjemmekamper. Arendal derimot hadde ingen spesielt god dag på søndag. I kampen fikk de kun Martin Lindell og Sondre Paulsen ordentlig i gang. Spillere som André Lindboe, Eirik Heia Pedersen og Jesper Munk har mer inne, og er nok ganske gira på å gjøre en bedre prestasjon enn hva de fikk til i Sør-Amfi. André Lindboe er også en spiller som vi vet kan avgjøre viktige kamper til sin fordel.

I tillegg var spillere som Herman Vildalen og keeperparet til Arendal ikke helt på nivået som vi har sett de tidligere denne sesongen. Derfor er det en gjeng som vet at de tar Elverum på en god dag. Arendal er serievinner og var favoritter til å ta sluttspillet. Nå er mer som Thorir Hergeirsson ville sagt «det er 50/50 om hvem som vinner tilslutt». Selv med hjemmebanefordel i favør Elverum nå så er det en rutinert gjeng, som også er serievinnere som tar turen til Hedmark for å vinne sluttspillet. Hjemmebane vs bortebane har nok ikke all verden å si når så jevne lag som det er møtes, derfor vil det mest sannsynlig bli mye jevnere enn forrige kamp mellom lagene.

For Elverum var Alexander Westby sikkerheten selv fra straffemerket, og på motsatt kant viste Sigvaldi Gudjonsson hvorfor han var en av spillerne som fikk mest spilletid på Island i mesterskapet som ble spilt i januar. Bakerst hadde Nergaard noen viktige redninger i første omgang, og Elverum viste også at de har en veldig god bredde i stallen. Håkon Ekren gjorde sine saker godt i de periodene Magnus Fredriksen trengte hvile. Fredriksen også gjorde også en god kamp, både som playmaker og som avslutter. En annen faktor som var viktig for Elverum i den kampen var at både Jonas Burud og Lukas Sandell var gode da de var inne på banen.

Det er ventet at det taktiske spillet mellom Marinko Kurtovic og Michael Apelgren når nye høyder. Begge trenerne har lang fartstid som trenere og begge to har ofte stått i disse situasjonene. Kurtovic er kanskje den treneren i Norge som er best på å vippe kamper i sin favør når det vipper. I begge kampene i serien var det veldig jevnt, men en taktisk triumf av treneren som signerte ny femårskontrakt med ØIF Arendal stakk av med seieren. Apelgren på sin side er en mester til å få laget sitt til å prestere best mulig i sluttspillet. Vi husker spesielt godt hans første sluttspilltriumf i en sesong Elverum slet veldig. Laget hadde tapt stort borte mot Nøtterøy og selvtilliten var på bunn, men en seier over Haslum i siste serieomgang sørget for 4.plass og fornyet tro på seg selv. I sluttspillet spilte de svarte og hvite fantastisk håndball og stakk av med den gjeve sluttspillseieren etter å vunnet to strake kamper mot Bodø HK.

I morgen er det ventet at hallen er full av folk og at Norges to beste lag skal kjempe en fair kamp om seieren. Vi håper på seier, men vet at Arendal er enormt revansjelystne. Avkast er 19:15

HEIA ELVERUM!