Nergaard stengte buret i magisk Terningen Arena! – Elverum

Nergaard stengte buret i magisk Terningen Arena!

Elverum-Arendal 30-22 (16-12) 2-0 i kamper!

Det var en jevn start på kampen som ble spilt i Terningen Arena onsdag kveld. Arendal ledet 2-1 etter sju minutter, etter at André Kristensen og Morten Nergaard hadde stått godt i hvert sitt mål. Tine Poklar sørget for at lagene var like langt etter godt skudd etter at Nergaard hadde reddet nok en ball for hjemmelaget.

Simen Pettersen hadde muligheten til å sende Elverum opp i en ledelse etter 11minutter, men André Kristensen reddet sitt andre straffkast i kampen, i stedet var det Martin Lindell som sørget for at Arendal ledet 4-3 etter 12 minutter. Like etter økte Søndre Paulsen til 5-3.

Etter en jevn start med få mål sbegynte målene å renne inn i Terningen Arena. Etter 14 minutter var det gjestene fra Arendal som ledet 7-6, og like etter økte en heldig Martin Lindell. Søren Tau blokket skuddet sånn at det skiftet retning bak en sjanseløs Morten Nergaard i Elverums mål.

Sigvaldi Gudjonsson sørget for at lagene var like langt etter 17 minutter. Den islandske kantspilleren satte en ball sikkert i mål alene med Arendals keeper. Like etter ledet Elverum 9-8, denne gangen var det Simen Pettersen som banket inn ledermålet til Elverum. I denne perioden var Elverum gode bakover og de straffet gjestene hardt med stort tempo i ankomstspillet. Arendal måtte ta en timeout etter at Magnus Fredriksen hadde økt til 10-8 etter 18:23 spilt.

Elverum var også det beste laget rett etter timeouten. Først satte Pettersen nok en scoring, og like etter snappet Westby en tversoverpasning. Westby spilte ballen over til Gudjonsson som økte Elverums ledelse til 12-8. Nevnte Westby fikk muligheten til å øke fra straffemerket etter 22minutter. Kantspilleren som kom fra Bodø før denne sesongen var sikkerheten selv mot Kristensen i buret til Arendal.

Elverum fikk Håkon Ekren utvist i 2 minutter, og den perioden utnyttet gjestene fra Arendal godt. Fra å ligge 5 mål bak, så sørget Andre Lindboe og Sondre Paulsen for at stillingen var 14-11 etter 25 minutter. Heldigvis for hjemmelaget så sørget en god Westby for at Elverum ledet med fire mål da det kun var igjen tre minutter av den 1.omgangen. Elverum ledet 16-12 til pause etter at Herman Vildalen gjorde et svakt valg i angrep, og at Lukas Sandell bommet på sin store sjanse sekunder før pausesignalet ulte utover folkerik Terningen Arena.

Elverum startet den 2.omgangen med et sju mot seks spill uten å lykkes veldig godt. Etter sju minutter bestemte Apelgren seg for at det var nok, og Elverum kom seg unna perioden med samme differanse som det var til pause. André Lindboe sørget for at stillingen var 19-16 til Elverum etter 9 minutter av den 2.omgangen.

Elverum ledet 22-17 etter 14 minutter av den 2.omgangen. Da hadde Arendal byttet keeper for fjerde gang. Begge lag sto godt i etablert forsvar, men kaptein Morten Nergaard tok de nødvendige ballene sånn at Elverum ledet. Håkon Ekren satte inn 23-19 etter 17 minutter etter godt angrepsspill fra hjemmelaget. Og like etter sørget Nergaard for nok en klasseredning, Ekren serverte Sigvaldi og igjen ledet hjemmelaget med 5 mål foran et kokende Terningen Arena.

Elverum var virkelig i støtet i denne perioden. Etter 20 minutter av den 2.omgangen ledet hjemmelaget hele 26-19 og de fikk muligheten til å øke til 8 mål. Den muligheten grep Simen Holand Pettersen. Med ett kanonskudd fra 9meter sørget han for at Elverum ledet 27-19 etter 21:30 spilt.

Etter dette var kampen avgjort. Begge lag skjønte at Elverum ville stikke av med den viktige seieren i den andre semifinalen. Elverum vant tilslutt 30-22 i en veldig solid kamp av hjemmelaget fra Elverum. Takk til alle 2000 som var på tribunen i dag.

På søndag er tredje kamp i finaleserien, bli med å heie frem guttene fra Elverum. HEIA ELVERUM!