3.finale! Elverum jakter gull mot et desperat ØIF Arendal på bortebane! – Elverum

3.finale! Elverum jakter gull mot et desperat ØIF Arendal på bortebane!

Søndag kan alt skje i Sør Arena!

17.mai er vel overstått og gutta fra Elverum har akkurat gjennomført siste trening før kampen mot Arendal søndag. Med seier er det de svarte og hvite som står igjen som vinnere av årets sluttspill som for første gang spilles i best av fem. Etter to spilte kamper er det altså Elverum som leder 2-0 i kamper. I den første kampen som også ble spilt i Sør-Amfi vant Michael Apelgrens gutter med fire mål etter at de etter ca 15 minutter opparbeidet seg en grei ledelse. I den andre kampen var egentlig ganske lik. Kampen startet jevnt men etter ca 15 minutter var det Elverum som tok mer og mer over. Elverum ledet lenge med fire, men utover 2.omgangen var det klasseforskjell mellom lagene. De siste 10-15 minuttene benyttet begge lag til å rullere rundt på laget.

En av Elverums store suksessfaktorer i dette sluttspillet er at Apelgren har vært flink til å rullere på mannskapet, og alle spillerne kjenner godt rollen sin i spillet og laget. Etter å ha tapt seriegullet på litt manglende rullering så har svensken absolutt vist seg fra sin beste side. Elverum har kanskje hakket bredere stall en Arendal så det kan vise seg å være en av hovedårsakene til at det står 2-0 i kamper.

Arendal har slitt med å finne sitt toppnivå i denne finaleserien til nå. Spillere som Sondre Paulsen og Martin Lindell har levert meget gode prestasjoner for Marinko Kurtovics kjære Arendal, mens noen spillere ikke har funnet sitt høyeste nivå til nå. Kaptein Eirik Heia Pedersen er en av spillerne som må opp noen hakk om Arendal skal ha muligheten til å spille kamp fire i Terningen Arena. Herman Vildalen som kom til Arendal i januarpausen har vært solid bakover, men fremover har han blitt nøytralisert av et bevegelig og smart Elverumsforsvar med Søren Tau og Tine Poklar i spissen.

På kantene har Andrè Lindboe og Sander Simonsen vært gode da de har kommet seg til skudd, men det er helt tydelig at Elverum har brukt en del tid på taktikkmøte om hvordan de skal stoppe Lindboe og Simonsen. Linjespillet til Arendal har vært som ventet, de er stødige og gode bakover, og er viktige i strukturen i angrepsspillet, men har kanskje ikke fått nok baller å jobbe med.

Der Arendal har vært best til nå er i forsvar. Begge lagene har slitt med å få nok redninger, men Kenny Ekman og resten av laget til Arendal har stått godt bakover. Arendal satser mye på sin fysikk og de står relativt flatt, mens Elverum på sin side tar mer høyde og vil vinne duellene langt fra målet. En ting som man kanskje har lagt merke til er at Arendal ikke har variert like mye bakover som de pleier. Det blir spennende å se om Marinko har noen taktiske overraskelser med forsvarsspillet i kamp 3.

Hjemme i Arendal er serievinner Arendal favoritter, men det er en gjeng med selvtillit som reiser med bussen for å kjempe om seieren på søndag. For Elverum har kantspillerne Alexander Westby og ikke minst Sigvaldi Gudjonsson vært helt fantastisk i dette sluttspillet. Ikke bare har de satt ballen i mål på sjansene de får, men Gudjonsson har stått meget bra bakover i sin toerposisjon. Westby er kanskje den aller beste eneren(ytterste forsvarspiller) i divisjonen. Med sin evne til å lese spillet har den tidligere Bodøspilleren vært en av grunnene til at det har fungert godt bakover for Elverum.

På søndag 20:15 står det om gull! HEIA ELVERUM!