Nils Kristian Myhre: Sportslig utvalg er allerede igang med å finne en erstatter for Apelgren! – Elverum

Nils Kristian Myhre: Sportslig utvalg er allerede igang med å finne en erstatter for Apelgren!

Apelgren til Sävehof etter 2019/2020 sesongen. Nå begynner jakten på arvtageren!

Vi har tatt en prat med Nils Kristian Myhre om den jobben som nå venter med å finne erstatteren til Michael Apelgren.

 

Når neste sesong er ferdigspilt forlater Michael Apelgren Elverum, etter seks sesonger som hovedtrener. Hva tenker du om det?

– 6 år er lenge, vi skulle gjerne beholdt Michael. Det har vært en lang og bra periode, og vi er nok mer fornøyd med at det ble to sesonger mer enn planlagt, enn vi er skuffa over at det ikke ble mer enn seks. Dersom vi klarer å avslutte denne sesongen på samme måte som vi har gjort i de andre, så kan vi ikke se tilbake på dette som noe annet enn en veldig bra periode, 6 år vi er veldig fornøyde med!

 

Hvordan starter arbeidet med å finne erstatteren?

– Vi har jo hatt kjennskap til dette nå en liten stund. Så vi har sett oss litt omkring etter kandidater i det det norske markedet, og ser nå først og fremst etter en erstatter i Skandinavia. Nå skal vi få opp mest mulig navn, se hva som finnes av muligheter også får vi begynne å blinke ut noen når vi kommer på andre siden av sommerferien.

 

Du og Bjørnar Myhren er selvsagt involvert i prosessen, er det flere i klubben som er med?

Det er helt naturlig å ha med Raymond Hamar i en slik prosess. Han er viktig, en kontinuitetsbærer som kan hjelpe oss å finne en som passer for Elverum. Så kommer vi til å høre på alle gode forslag som skulle komme.

 

Så Michael Apelgren får ikke et ord med i laget om sin «arvtager»?

– Jo, det er klart at dersom Michael har gode forslag så takker vi for det. Det er nok ikke umulig at vi kommer inn på et slikt tema i all håndballpraten vi har.

 

Først Christian Berge, så Michael Apelgren. Er det noen fellesnevner her som gjør at dere ser etter noen spesielle egenskaper hos en ny trener?

-Nå har vi ikke satt oss ned og laget en profil for hva vi ønsker. Berge og Apelgren var og er også ganske forskjellige, så det blir nok først og fremst å finne en helhet. Vi må finne en kandidat som vi har ordentlig tro på at kan ta dette videre. En som er inkluderende og ser verdien av hele klubben, det tror jeg er viktig. Vi er ikke på jakt etter noen kopi av Apelgren, vi vet at kopier som regel er dårligere enn originalen, så her har vi en jobb med å finne en vi har tro på.

Skal du trene Elverum må du se hele klubben, og verdsette den. Du må være en del av et lag, alt fra supporterne til de frivillige, og såklart spillerne og hele støtteapparatet. Det er tross alt håndballbyen Elverum som skal være arbeidsplassen.

 

Ryktene om at Apelgren eventuelt skulle forlate Elverum har svirret en stund. Du nevner at prosessen er i gang, men har dere konkrete navn på blokka?

– Nei, vi jobber med noen navn og vi har snakket litt løst med noen, men vi har ikke snevret noe inn til noe konkret enda. Vi tror det er viktig og riktig, og bruke litt tid på å se hva som finnes. Nå som katta er ute av sekken, kan det fort komme inn andre tips enn de vi allerede har vært innom. Vi har god tid, samtidig er dette en viktig brikke å få på plass for oss, så det er ingen grunn til å vente med å sette i gang med jobben.

 

God tid sier du, hvordan er tidsaspektet for dere med tanke på å få på plass en erstatter?

– Vi har ikke satt noen deadline, men det er klart at det hadde vært fint å ha dette spikra når det braker i gang med seriespill og Champions League til høsten.

 

Hva er forskjellen på Elverum nå, mot hva det vi var for 5 år siden når Apelgren kom, og hva lag standing gir det i en slik prosess som man går inn i nå?

– Dersom man skal måle utfra hvordan det har sett ut på spillermarkedet, så er det klart at Elverum er en klubb nå som langt flere har kjennskap til enn for 5-6 år siden. Et navn som er blitt spesielt lagt merke til i Skandinavia, men også utover i Europa gjennom Champions League. Så vi er nå en klubb flere vet hvem er. På spillersiden betyr det at vi kommer i kontakt med helt andre spillere nå, etablerte og profilerte. Så gjenstår det å se hvordan den attraktiviteten slår ut når man skal hente ny trener. Vi har jo ikke bytta trener på de 5-6 åra, så det blir litt spennende å se, hvordan responsen blir nå. De vi så langt har snakka med, synes selvfølgelig at det å trene Elverum er en spennende jobb.

 

Avslutningsvis, hvordan ser du på denne oppgaven sammenlignet med de utfordringer dere har hatt tidligere i klubben? 

Henter du en spiller og bommer, så har du for så vidt en 17-18 andre. Så i utgangspunktet er det en tøffere jobb å rekruttere en trener. Man er enda mer avhengig av å treffe, så det er ingen tvil om at risikoen fort er større, noe som gjør utfordringen større. Det er vanskelig å gi et konkret svar på det, før den nye treneren er gang