Historisk dag for Elverum: Seedet til A/B gruppene i Champions League! – Elverum

Historisk dag for Elverum: Seedet til A/B gruppene i Champions League!

Skal ut mot de virkelig store gutta til høsten!

Den som trodde man hadde fått oppleve det meste med Elverum Håndball etter årets sesong,kan bare glede seg! Neste sesong skal Elverum spille EHF Champions League igjen, og nå er det klart!

Elverum spiller mot de aller beste lagene i Europa i gruppe A/B til høsten! Det ble klart når EHF i dag lanserte hvilke lag som er seedet til neste sesongs CL!

EHF Champions League er verdens gjeveste klubbhåndballturnering, og nå skal Elverum være med i den absolutt gjeveste delen av eventyret! Etter 4 sesonger med poengrekord hvert år, blir motstanden nå enda sterkere, EHF har veid Elverum til å være en av de 16 beste lagene i Europa foran neste sesong!

Kombinasjonen mellom Elverums prestasjoner på banen, publikums innsats på tribunen, dugnadsgjengens innsats før, under og etter kamper, samt en iherdig og energisk jobb lagt ned på håndballkontoret de siste ukene har gitt Elverum drømmetreff!

For 4 sesonger siden kunne Elverum for første gang tre inn i Champions League-selskapet etter å ha imponert i kvaliken og ble dermed det første norske Herrelaget i gruppespillet til den gjeveste turneringen av dem alle. Derfra har vi levert år etter år, det har gitt resultater og i dag er vi tildelt plass i en av de to virkelig store gruppene i EHF Champions League.

Gruppene i A/B består av 8 lag, altså ikke 6 slik Elverum er vant med de siste sesongene, det betyr at det blir minst 4 ekstra Champipns League-kamper, og 2 av dem spilles på hjemmebane!
All grunn til å løpe mann av huse for å sikre seg sesongkort og de beste plassene altså!

Markedssjef Kalle Björkman er en av de som har lagt ned utallige timer for å sikre opprykk til den øverste «divisjonen» av Champions League. Han satt med tårer i øynene fredag formiddag etter at nyheten var sluppet:

«Det er en drøm som går i oppfyllelse, vi har kjempet på og utenfor banen år etter år og vi får betalt for det. Vi har alltid turt tenke større, ville mer og skape mer, og under hashtaggen #SammenForElverum har vi de siste sesongene skapt et produkt som kan kjempe mot de beste i Europa. Dette er en seier for alle i og rundt Elverum Håndball, og en seier for norsk håndball som virkelig er på veg opp!», sier Kalle Bjørkman

-Nå er drømmen å få besøk av Sander Sagosen med sitt PSG, og Magnus Abelvik Rød med Flensburg, sier den energiske svensken, mens han tørker en liten tåre fra øyekroken. Det betyr mye!

Spenningen steg på formiddagen før resultatet var klart nå er lista lansert og torsdag 27.juni avgjøres det hvilke lag Elverum møter i høsten gruppespill.

Her er lagene som er tatt ut denne sesongen:
Gruppe A&B
HC Meshkov Brest (BLR)
HC PPD Zagreb (CRO)
Aalborg Handbold (DEN)
SG Flensburg-Handewitt (GER)
Barça (ESP)
Paris Saint-Germain HB (FRA)
Telekom Veszprém HC (HUN)
HC Vardar (MKD)
Elverum (NOR)
PGE VIVE Kielce (POL)
FC Porto Sofarma (POR)
RK Celje Pivovarna Lasko (SLO)
HC Motor Zaporozhye (UKR)
THW Kiel (GER)
Montpellier Handball (FRA)
MOL-Pick Szeged (HUN)

Gruppe C&D
Cocks (FIN)
Dinamo Bucuresti (ROU)
Chekhovskie Medvedi (RUS)
IK Sävehof (SWE)
Kadetten Schaffhausen (SUI)
Tatran Presov (SVK)
GOG (DEN)
Bidasoa Irun (ESP)
HC Eurofarm Rabotnik (MKD)
Orlen Wisla Plock (POL)
Sporting Lisbon (POR)
IFK Kristianstad (SWE)

Vi kommer tilbake med mer!