Sebastian Henneberg: -Det blir vilt spenndende å se hvem vi kommer i gruppe med! – Elverum

Sebastian Henneberg: -Det blir vilt spenndende å se hvem vi kommer i gruppe med!

Vi har tatt en prat med nykommer Sebastian Henneberg før den kommende sesongen. Og han deler blant annet sine tanker om Champions League-muligheten!

Sebastian Henneberg, kommende sesong blir du å finne i svart og hvitt i Elverum, er du klar for å ta turen til dype skoger i Norge?

-Ja det er jeg. Jeg gleder meg sinsssykt mye og i takt med at det kommer nærmere og nærmere. Det blir en prøvelse å komme ut av sin ‘comfort-zone’, men jeg tror at det er det helt riktige tidspunkt og den helt riktige klubben å gjøre det i!

Hva er grunnen til at valget falt på nettopp Elverum?

-Det var egentlig en enkel beslutning da min agent og jeg først falt i snakk med Elverum Håndball. I forhold til noen av de andre klubber vi snakket med, virket Elverum fantastisk interesserte og den visionen Michael Apelgren og Elverum hadde for meg og min utvikling, stemte utroligt godt overens med mine egne forventninger.
Samtidig var kombinasjonen av sjanser for å spille Champions League ganske så stor – så det var naturligvis en lettelse da Elverum kunne løfte mesterskapspokalen.

Kampen om den norske Champions League-plassen er over og Elverum får spille i det gode selskap også kommende sesong. Hvor viktig er det for deg?

-Som nevnt tidligere var det selvfølgelig en utrolig vigtig faktor. Jeg synes det kunne være fantastisk å bli prøvd på aller høyeste nivå og jeg tror på at det kan gi meg mye!
Så selvom den norske liga kanskje er en liten smule dårligere enn den danske, så var det et super trumf-kort at Champions League var en mulighet.

Ikke bare ble det Champions League, nå rykker også Elverum opp til gruppe A/B. Var det noe du kunne sett for deg når du signerte, og hvor mye betyr det å få spille mot verdens beste lag?

-Jeg må ærlig innrømme at jeg overhodet ikke visste at det var en mulighet for å rykke opp i A/B grupperne, så det kom som en kjempe overraskelse for meg da jeg fikk vite det. Jeg hadde egentligt satt meg et mål for at nå skulle vi videre fra C/D gruppespillet og det vet jeg også at var Elverum Håndballs plan. Nå er det selvfølgelig blitt en litt større utfordring å gå videre fra gruppen, og vi er nok heller ikke like store favoritter, men det blir vilt spenndende å se hvem vi kommer i gruppe med og om ikke det ligger noen poeng og venter i Terningen Arena og så kan alt jo skje!

Torsdag avgjøres det hvilke lag Elverum møter i kommende sesongs gruppespill. Har du noen spesielle ønsker blant de 14 lagene vi kan møte?

-Hmm. Nei, det har jeg egentlig ikke. Selvfølgelig ville det være kjempestort å møte Barca, Paris eller en av de andre helt helt store giganter. Men jeg tror kanskje jeg håper på en god blanding av topplag og så de litt bløtere mellomlagene hvis man kan tillate seg å si sånt i dette selskapet 😉

Hvordan skal du nå lade opp foran din kommende sesong i Elverum?

-Jeg lader egentlig opp til en ny sesong som mange andre tror jeg! Akkurat nå har jeg litt ferie på Bali, men sørger selvfølgelig på å passe min løpe og styrketrening her gjennom sommerferien.
For meg er det viktig å koble litt av fra dedikert håndballspill, så jeg ikke har det i tankerne året rundt. På den måte gleder jeg meg ennå mer til å komme igang når sesongen starter og jeg har fått bygget opp den rette mengde «sult»!