Elverum Håndball = Når det umulige er mulig! – Elverum

Elverum Håndball = Når det umulige er mulig!

Når drømmene blir virkelighet, må vi skape nye drømmer! Denne Champions League-trekningen gir oss alle et klapp på skuldra!

5.september 2015 startet eventyret!

Elverum Håndball møtte nederlanske OCI-Lions til kvalifiseringskamp til EHF Champions League i Bosnia, nærmere bestemt i arenaen Sportska Dorana Borik. Kampen om spill i verdens gjeveste klubbturnering sto på spill. Ingen norske lag på herresiden hadde noen gang fått innpass i gruppespillet i selve diamanten av turneringer. Nå fikk Elverum muligheten etter å ha sikret seg en kvalikplass som vinnere av det norske sluttspillet!

Seier!! 35-30 og Elverum sto i kvalifiseringsfinalen! Der ventet Alpla HC Hard, Østerrikerne som blant annet hadde en finale i Challange cup i lomma fra tidligere. 60 spilte minutter senere var det klart. Elverum hadde tatt seg til sitt første Champions League-gruppespill noen sinne, med 28 -25 i Bosnia på dag to.

Jeg var neppe den eneste som halvveis i ørska prøvde å forstå hva som egentlig var i ferd med å skje. Håndballnorge tok av, Elverum hadde liksom gjort det umulig da! Satt et tydelig fotavtrykk i norsk håndballhistorie. Nå skulle de svarte og hvite ut i det gode selskap, prøve seg litt mot storlag i Europa, som om ikke EHF Cupen skulle være prøvelse nok for et norsk lag.

Nå er det snart 4 år siden. Europa stilnet, hvertfall et lite sekund eller to tror jeg. Elverum Håndballs herrer hadde slått Kadetten Schaffhausen i Sveits i sin første Champions League-kamp noensinne. Luka Mitrovic banka inn nådestøtet i sluttsekundene, Elverum gikk fra underdog og urutinerte til optimistiske og slagkraftige på et par minutter! For det stoppet ikke der……

4 år senere sitter jeg her. Prøver å sette meg inn i hva jeg egentlig har fått være med på for slags eventyr de siste 4 sesongene.

Jeg er dessverre ikke gammel nok til å huske kampene på Asfalten. Jeg var knapt født første gang Elverum ble Norgesmestere i 1995. Ja, fram til jeg var en 10-11 år hadde jeg vel knapt hørt om Elverum Håndball. Så ble jeg introdusert for Elverumshallen og 1.divisjonslaget Elverum som under ledelsen av Valter Perisa den sesongen tok seg til Eliteserien. Dernest fikk jeg se stjerner som Stig Rasch dundre inn kanoner, lokale helter som Lasse Lundby levere elleville innhopp fra vingen og jeg sto plutselig og skrek for full hals med svart og hvitt skjerf rundt halsen og ei delvis oppbrukt gammel kubjelle i høyrehånda.

Det er 15 år siden nå at Elverum kom opp igjen i Eliteserien, jeg har fått være med på den reisen sammen med tusentalls av andre Elverumssupportere! Siden den gang har pilene bare pekt oppover i håndballbyen Elverum.

Tilbake til de siste 4 sesongene, som dere skjønner handler dette om mer enn de siste 4 sesongene. Der handler om det vi har bygget opp over tid. Den optimismen som har tatt oss til sluttspillgull i Bergen i 2008, den ståpåviljen og det engasjementet som tok oss ut av en økonomisk krise for bare få år siden, den dugnadsånden som har bidratt til millioner av dugnadstimer i håndballens ånd. Det handler også om to lag som har blitt til ett! Laget på banen og laget utenfor banen, sammen i tykt og tynt er vi alle en klubb med lidenskap for håndball!

For 4 år siden var det en drøm langt der fremme å kunne spille i Champions League-gruppespillet. Siden den gang har det liksom bare toppa seg, bokstavelig talt.

For der var ikke bare Kalle Björkman som hadde ei lita tåre i øyekroken når det var klart at Elverum denne sesongen skulle få spille i Gruppe A/B i kommende sesongs Champions League. Jeg tror vi er mange som kjente på en gedigen stolthet på fredag, og det er oss så utrolig vel unt.

Nå er det klart, vi møter PSG, Barcelona, Flensburg, Aalborg, Pick Szeged, Zagreb og Celje i gruppespillet til høsten. Vi er med i det gjeveste av det gjeveste i gruppe A. Det blir faktisk ikke større for et norsk herrelag når det gjelder kamper på egen hjemmebane. Det eneste som slår dette er Lanxess Arena og Final 4!

Når VERDENS beste herrelag gjester Terningen Arena, langt inne i de dype skoger for å spille Champions League, er det nok flere som må klype seg i armen. Men dere, dette er faktisk sant, og jeg er jaggumeg sikker på at vi skal skremme dem også!

Ja, nå kommer verdens beste håndballspillere til Elverum, de største heltene, de største profilene skal skal entre vårt fort denne høsten.

Men dere! Husk at våre spillere, våre helter, nå faktisk er å regne som av de beste i verden! Lille Elverum er regnet som et av de 16 beste lagene i Europa! Vi skal ta imot Sagosen, Hansen, Karabatic og hele gjengen. De største profilene er likevel våre egne, gutta som har tatt oss hit, som har lagt ned enorme mengder trening og mot, som fryktløst har gått til verks ute i Europa og som har tatt poengrekord sesong etter sesong i CL. Uten spillerne i svart og hvitt hadde vi ikke stått foran denne muligheten nå. Og til høsten skal vi jaggumeg løfte dem til nye høyder mot de største profilene i håndballverden!

Bring it on!

 

Magnus Stenseth, Elverum Håndball-WEB