Tidenes oppkjøring før tidenes sesong – Elverum

Tidenes oppkjøring før tidenes sesong

At sesongen 2019/2020 blir historisk, er allerede et faktum. Elverum skal spille i gruppe A i Velux EHF Champions League, der de blant annet skal møte Paris, Barcelona og Flensburg. Oppkjøringen blir også ganske ellevill.

Som vanlig starter Elverum med treningsleir i Trysil, før treningsturneringen Savalen Cup skal spilles i Alvdalshallen 2. til 4. august. Motstandere i Savalen Cup blir Kolstad, Falk Horten og Haslum.

Fire dager senere setter spillere og ledere seg på flyet i retning Berlin. Et par timer sørvest for den tyske hovedstaden skal Elverum spille den tradisjonsrike Klaus Miesner Gedenkturnier i Ilsenburg. Kampene spilles 9., 10. og 11. august. Kampoppsettet er ikke 100 % klart denne helgen, men lagene som skal spille i turneringen er Elverum, Lemgo, Malmö, Celje, Kadetten Schaffhausen og Magdeburg.

Mandag 12. august lander gutta i Norge igjen, og da er det rett på ny jobb. Da arrangeres siste del av Umbro Supersommer i Elverum. Over 140 barn og unge skal denne uken få leve som en toppidrettsutøver. De skal bli trent av eliteseriespillerne til Elverum, samt spise og bo på historisk grunn – Elverum Folkehøgskole.

En drøy uke etter at guttene har kommet hjem fra Tyskland, går turen igjen utenlands. 21. august setter gutta kursen mot franske Strasbourg. Der skal Elverum måle krefter mot noen av verdens beste klubber når Eurotournoi arrangeres.

Elverum skal spille to innledende kamper (torsdag og fredag), før finalespillet starter søndag. På torsdag møter Elverum det ungarske storlaget Pick Szeged, som vi også kommer til å møte i Champions League gruppe A. Dette blir en veldig fin test på hvor laget står før sesongen.

Fredag skal gutta måle krefter mot HBC Nantes, som var i Champions League-finalen så sent som i 2018. To av tre lag i den andre gruppa er offentliggjort, det er Montpellier (som slo Nantes i nevnte finale) og hardt satsende Benfica fra Portugal. Ryktene forteller at det tredje laget i gruppen også er et massivt lag.

Med andre ord – det ser ut til å bli en heftig oppkjøring for Elverum og våre supportere som allerede planlegger turer til både Ilsenburg og Strasbourg. Det er bare å begynne å telle ned til oppkjøring og seriestart – dette blir en historisk sesong!