Høsten kommer og verden banker på døra! – Elverum

Høsten kommer og verden banker på døra!

Jeg gleder meg til denne høsten! Når løvtrern gulner, regntunge skyer glir over Innlandet og temperaturen sakte men sikkert nærmer seg 0 igjen, vet jeg at håndballsesongen straks er igang igjen for fullt.

Denne høsten er derimot hakket mer spesiel enn de foregående. For det er ikke hvilken som helst håndball som skal utspille seg på norsk jord de kommende månedene.

Vi mot verden har blitt et slagkraftig slagord i Elverum Håndball, og jammen banker ikke verden på døra i disse dager!

For denne høsten kommer det ene verdensstjerne- laget etter det andre på besøk til Norge, for å møte Taiga’ns menn. Over 70 års håndballhistorie er allerede skrevet i veggen, og uansett hvordan det skulle ende resultatmessig har det aldri vært større oppgjør her hjemme.

Det var på mange måter starten på en ny storhetstid når Elverum rykket opp igjen til Eliteserien for 14 år siden. Med den lokale «verdensstjerna» Stig Rasch med den velkjente høyreslegga i troppen, og en tro på å snu klubben til nye høyder.

Siden har det gått oppover her i Elverum. «Grøfta» ved Hamar som Ole Paus så kjekt kalte det, har igjen blitt Håndballbyen med stor H, til misunnelse for noen og til glede for de fleste.

Det er ikke mulig å komme unna hvor stor betydning den dugnadsinnsatsen som har vært bedrevet i over 70 år i Elverum Håndball har bidratt til for å ta klubben til de høyder vi ser i dag. At en by med drøyt 20.000 innbyggere har klart å skape en slik ramme er ikke bare imponerende, men rent magisk.

Det er ikke mange årene siden det å spille Champipns League for et norsk herrelag å håndball nærmest var en eufori. I dag er det ikke bare blitt en vane, det er nærmest blitt en livsstil å invitere store europeiske lag til de dype skoger i Innlandet for å avgjøre hvem som er best til å kaste ball!

Det er ikke tilfeldigheter som gjør at PSG, Flensburg, Barcelona, Aalborg, Zagreb, Celje og Pick Szeged kommer til norsk jord denne sesongen. Det skyldes et vanvittig stykke arbeid lagt ned i hvert hjørne av klubben, og det skyldes den håndballfesten publikum skaper. I år skal vi ta det til nye høyder, vi skal fylle Terningen Arena gang på gangn og i skal gi tilbake til hele Innlandet ved å fylle Håkons Hall foran verdens kanskje beste håndballlag: PSG!

Når du får besøk av Sagosen, Karabatic, Hansen og hele stjernegalleriet fra Frankrike så skal selvfølgelig alle man inviteres til festen, og ingenting er vel da bedre enn å fylle det største lokalet! Elverum har gjort det umulige før. Med et avgjørende publikum i ryggen slo vi Montpellier i Terningen for et par år siden, det skulle ikke være mulig. Men i Elverum er vi optimister, og jeg tror ganske sikkert at tida for magi ikke er over. Med hele Innlandet i ryggen kan selv de aller beste bli satt ut, jeg håper vi kan skape håndballfest både på og utenfor banen denne høsten også. Gåsehuden kommer bare ved tanken!

Søndag 18.august slippes billettene til hjemmekampene mot Aalborg og PSG, interressen har vært enorm og jeg er skikkelig ladd for å ønske de europeiske storlagene velkommen til oss!

Det som venter nå er den råeste håndballsesongen vi har gått inn i noen gang. Det er bare å stålsette seg, gjøre seg klar for å sende verdensstjernene hjem med halen mellom beina, vi er ikke her for å leke. Vi skal gjøre alt for å vinne!

Søndag slippes billettene, ta med deg alle du kjenner og opplev de største kampene på norsk jord denne sesongen!