Når toppidrett gir mening og betyr noe for mange – Elverum

Når toppidrett gir mening og betyr noe for mange

Etter snaut en uke sitter vi fortsatt og gaper over den voldsomme interesse vi opplever for Elverum Håndball om dagen.


Jeg har tidligere nevn at jeg tre-fire ganger i året stiller meg selv spørsmålet hvorfor vi driver med toppidrett og hva som er meningen med å legge hele livet på å bygge Norges største og mest framgangsrike håndballklubb.


Jeg finner heldigvis alltid gode svar som motiverer til å bygge videre, vi er folkets lag, vi er finansiert på en sund måte med en hel region bak oss (ikke av en rik onkel som leker managerspill), vi skaper gode arenaer for unge mennesker hvor de kan begeistres og få framtidstro, vi gir elverumsinger en stolt ting å fortelle når de blir spurt hvor de kommer fra. Ja svarene finner jeg heldigvis og det er der motivasjonen til det harde arbeidet skapes.


Hadde det vi driver med ikke funnet de svarene så mener jeg at det ikke ville vært liv laga for å fortsette.


Når vi på søndagen slapp billettene til storkampen mot PSG kunne jeg i mine villeste fantasier ikke drømme om at vi skulle selge over 8000 billetter på en kveld, tenk at en håndballkamp i Norge blir så populær at serveren til billettsystemet kollapser.


Mine kollegaer på kontoret har i uken gjort en vanvittig jobb med å følge opp alle de som hadde betalt, men ikke fått billetter. Helt utrolig at få oppleve det.


Etter seks dager er vi nå oppe i over 10000 billetter og pt er det kun få singelsitteplasser å oppdrive i appen sammen med 530 ståplasser.
Vi har noen 100 sitteplasser reservert for de som ikke fikk billetter forrige søndag når de betalte. Disse sendes ut i starten på kommende uke og etter det slipper vi ut de sitteplasser som blir til overs, men det er kun et fåtall.


Utover dette driver vi sammen med Håkons Hall og ser på om vi kan klare å utøke kapasiteten i hallen for at så mange som mulig skal få ta del av denne store fest.


Når jeg i 2008 flyttet til Norge for første gang for å spille håndball for Elverum ble jeg nesten mobbet av mine svenske venner, hahaha hva skal du der og gjøre, Norska ligaen er jo så dårlig.


Kanskje hadde de rett når de sa det, hva vet jeg, men hva jeg hvert fall vet er at 11 år senere er det de samme vennene som nå ringer meg hver dag for å sjekke at de får tak i billetter til Elverums kamper.


Hele Norden prater om hvordan den norske ligaen blir bedre og bedre. Nå for tiden tas vi med respekt og ingen ser ned på det vi driver med.
Når Elverum spiller 32-32 mot PICK Szeged med 15 landslagsspillere, eller leder med som mest syv og taper knapt mot Nantes så innser du at tiden hvor vi spilte treningskamper mot svenske andre nivå lag er forbi.


Søndag 8.september tar vi imot Runar i serieåpning i en kamp hvor vi skal hylle grasroten i norsk idrett.


Utover høsten kommer storkampene på rekker og rad og allerede 15.september stilles vi mot de danske mesterne Aalborg med Mishels Liaba på laget. Slaget om Norden hvor jeg er sikker på at vi kommer å selge ut den kampen også, over 1600 billetter er borte så langt.

Takk til alle dere som er med og bygger norsk håndball, vi vokser, vi blir sterkere og sammen skal vi ta nye skritt.

Velkommen på våre kamper!
Vi elsker full hall og vi elsker at det betyr noe!

//Kalle Bjørkman, markedsansvarlig Elverum Håndball