Onsdag er det sesongstart borte i Halden! – Elverum

Onsdag er det sesongstart borte i Halden!

Treningsturneringene er gjennomført, lagene har gjort alle forberedelser som skal til for å gjøre en sesong som god som mulig. Ligaen har skiftet navn og mange spillere har byttet ut både farge og logo på drakta. For onsdagens motstander Halden er det en rekke spillere som har byttet drakt før denne sesongen. Med store utskiftninger i stallen er det spennende å se hva som møter Elverum på onsdag borte i Remmenhallen.

Før denne sesongen har fjorårets mestscorende, Kristian Stranden byttet til svensk håndball. Sander Torbjørnsen og Truls Grøtta har valgt å trappe ned satsingen. Målvakten Rasmus Bech skal nå stoppe skudd for Kristian Kjellings Drammen. Sander Linderud og Thomas Solstad debuterer i sin nye klubb, Elverum mot nettopp Halden. Den hardtskytende høyrebacken Gabriel Setterblom har forlatt klubben, og han skal nå hjelpe Kolstad oppover tabellen.

Når så mange spillere forlater klubben så er man nødt til å hente inn nye spillere. I målet har de gjort et skikkelig scoop. Bertram Obling kommer fra den danske klubben Skanderborg, og er kanskje mest kjent for at han stengte buret i den danske cupfinalen forrige sesong. Obling spilte en fantastisk kamp mot Elverums Champions League-motstander Aalborg, men måtte til slutt se seg slått på målstreken. Obling blir garantert en mann som kommer til å gjøre seg bemerket i årets sesong.

Elverums utleide spiller, Alexander Mitrovic er nok supergira på å vise seg frem foran både sitt nye hjemmepublikum og for Elverums publikummet. Tynsetingen som har hatt en veldig god utvikling i Elverum så at han måtte få mer spilletid for å fortsette utviklingen sin. Den høyreiste bakspilleren kan fort få sitt definitive gjennombrudd for Halden denne sesongen.

En annen bakspiller som har kommet inn er den danske playmakeren Toke Bjelke Schrøder. Den unge dansken har et godt håndballhode og er det man kan kalle en typisk playmaker. Med Schrøder på plass vil nok kanskje Trym Bilov-Olsen ta plass ute til venstre for laget som holder til helt nede ved svenskegrensa.

Eller er det kanskje mandagens signering, Martin Villstrup Andersen som tar den plassen? Andersen som tidligere spilte i DHK ble hentet til Halden etter at spillerne sa fra seg litt lønn for å ha råd til å hente en venstreback til. Andersen vant EM i sommer med beachlandslaget til Danmark, og han er en spenstig og teknisk god spiller. I tillegg til Bilov-Olsen så har Halden også beach EMs beste spiller Kristoffer Henriksen i samme posisjon som Andersen. Så får vi se om duoen er best med klister på fingrene eller om det sand mellom tærne som de mestrer best.

I tillegg har de fortsatt William Nilsen-Nygaard på venstrekanten og Hans Fredrik Cordt-Hansen på motsatt kant. Spesielt Cordt-Hansen tok steg i forrige sesong, men alle vet at Nilsen-Nygaard er en meget habil spiller som blir ekstremt viktig i begge ender av banen.

Elverum har også mistet en del spillere før denne sesongen. Tine Poklar, Søren Tau, Thrain Orri Jonsson, Stian Mogen, Morten Nergaard og Håkon Ekren har blitt borte fra fjorårets kamptropp. Inn har Alexander Blonz, som viste seg frem for hele Norge under det forrige VM i håndball. For å erstatte Tine Poklar har Sebastian Henneberg kommet. En meget spennende signering fra danske Aarhus.

På linja har nevnte Thomas Solstad kommet. Linjespilleren har tidvis imponert offensivt i oppkjøringen for Elverum. Med seg fra Halden kom Sander Linderud etter ett år på lån. Blir spennende å se om den allsidige spilleren kan kjempe til seg spilletid. Venstrehendte Linderud kan spille i midten, høyreback og ute på kanten.

I mål har danske Thorstein Fries kommet. Dansken har vist at toppnivået hans er meget høyt, og det skal bli vanskelig å score på Elverum når Apelgren og Hamar får satt de riktige konstellasjonene i forsvarsspillet sånn at Fries og Imsgard får gode arbeidsforhold. I den jobben har Rasmus Boysen en viktig rolle. Det danske håndballeksikonet har også kvaliteter fremover i banen som kan komme godt til nytte utover sesongen.

I Remmenhallen sliter Elverum som regel med Halden og det blir garantert tøft denne gangen også. Haldenserne er gode, og de har et relativt godt tak på Elverum, men Elverum reiser til Halden som favoritter. Avkast er 18:30

HEIA ELVERUM!