Seier etter tett oppgjør i Halden! – Elverum

Seier etter tett oppgjør i Halden!

Halden-Elverum 27-28 (12-12)

I årets første seriekamp var det Halden som startet best i Remmenhallen. Med hele 4 nye spillere i første sjueren for Elverum så slet de med å løse et aggressivt hjemmeforsvar. Etter 7 minutter var stillingen 4-2 til Halden. Da var det kun Sigvaldi Gudjonsson som hadde satt ballen i mål for Elverum. Like etter satte Alexander Blonz inn sitt første elitemål i karrieren etter han snappet en retur etter ett skudd fra Sebastian Henneberg.

Elverum utlignet til 6-6 etter 10:35 spilt. Elverum var mer med enn innledningsvis. Bakover fikk de noen blokkeringer og redninger, og da kunne Blonz kontre inn sin andre scoring for kvelden. I angrepet etterpå hadde Elverum muligheten til å gå opp i en ledelse for første gang, men en teknisk feil av Henneberg sørget for at Hans Fredrik Cordt Hansen kunne kontre inn en ledelse for hjemmelaget. Elverum brant to 100%-sjanser mot en god Bertram Obling i overtall.

Halden gikk opp i en 9-6 ledelse etter at Elverum ikke klarte å demme opp et temposterkt HTH. Men Elverum fikk satt en ball, før Tobias Grøndahl satte sin første ball for de hvitkledde fra Elverum. Like etter satte Blonz inn sitt fjerde mål på like mange forsøk. På stillingen 9-9 etter 18 minutter hadde Elverums kantene sørget for 8 av Elverums 9 mål.

Elverum ledet 12-10 etter en veldig god periode. Sigvaldi Gudjonsson og nevnte Blonz holdt til tider lekestue med Halden i den første omgangen. I målet til Halden sto Obling veldig godt, med mange redninger på 100%-muligheter for Elverum, men det var bare kantene til Elverum som var sikre på de mulighetene.

Halden var det beste laget inn mot pause, og noterte seg to scoringer, uten at Elverum satte noen mål. Til pause var stillingen 12-12.

Begge lag skyter ut av startblokkene i den 2.omgangen. Etter fem minutter spilt hadde Elverum satt 5 mål, mens Halden hadde satt fire baller bak Thorsten Fries i Elverums mål. Bare 25 sekunder etterpå satte en god Trym Bilov-Olsen inn 17-17 i Remmenhallen. Halden setter to kjappe mål etter 10 min og leder 19-17 over Elverum.

Etter 15 minutter var stillingen 21-20 til Halden. Elverum kjørte på med ett offensivt 5-1 forsvar med Jonas Burud som lå foran. Halden klarte å løse det veldig godt, så Apelgren valgte å legge det ned igjen med 15 minutter igjen. Lukaa Sandell reduserte til 23-22 etter 18 minutter i en kamp der Elverum slet veldig med å stoppe skuddivrige haldensere. Sandell reduserte til 23-23 minuttet etterpå i den spennende seriepremieren.

Tobias Grøndahl kom inn med ca 10 minutter igjen. Etter 3 minutter på banen sørget den tidligere Haslumspilleren for at Elverum ledet 25-24 etter et fint gjennombrudd på utsiden av nest ytterste forsvarspilleren til Halden.

Med tre minutter igjen scoret Monir Cheri for Halden. Da var stillingen 26-26 i Remmenhallen. Elverum svarte ved Lukas Sandell, som var en av få Elverumsspillere som var på et nivå som man bør forvente av den regjerende sluttspillmesteren. Magnus Fredriksen satte inn en ledelse på to mål med bare 80 sekunder igjen. Halden svarte med en timeout. Halden klarte ikke å score på Thorsten Fries i målet til Elverum, og Elverum hadde to mål til å gå på helt på slutten.

Elverum vant tilslutt 28-27 i en ordentlig slitekamp mot et godt Halden!

På søndag venter Runar hjemme i Terningen Arena. Heia ELVERUM!