Søndag er det tid for første hjemmekamp, og vi tar imot Runar! – Elverum

Søndag er det tid for første hjemmekamp, og vi tar imot Runar!

Etter en ordentlig slitekamp mot Halden, så er det nå duket for første seriekamp hjemme i Terningen. Elverum tar imot sandefjordlaget Runar, som trenes av den karismatiske Leif Gautestad. Runar hadde også serieåpning på onsdagen som var, og de hadde ingen problemer med å sikre seg to poeng mot Steffen Stegavik og Nærbø i den kampen. Med de imponerende sifrene 34-25 var det aldri i tvil om at Runar skulle ta poengene i den kampen.

Runar har rustet godt opp i sommer. Selv om deres tidligere toppscorer Kennie Boysen forlat laget, så vil man si at årets tropp er den sterkeste som Runar har mønstret på mange år. Per Kenny Ekman kjenner nok de fleste fra Elverum til. Den tidligere Arendalspilleren skal lime sammen forsvaret til de hvitkledde. Ekman er ekstremt god defensivt, men han er også en type som drar med seg resten av guttene inn i «krigen». En spiller som gjør alt for å vinne.

En spiller det er knyttet store forventninger til er den nye midtbacken Anders Hallberg. Den 33-årige svensken har over 430 kamper for det svenske topplaget Lugi og har erfaring fra tidligere proffliv, i danske Bjerringbro. Hallberg er en av sesongens store overganger og det blir gøy å se han spille i den norske ligaen. I kampen mot Nærbø styrte han spillet godt og han noterte seg for ett mål for laget som kommer fra hvalfangerbyen.

Ute på venstrekanten har Runar sin toppscorer for året. Eirik Hybertsen har gått sine barne- og ungdomsår i Fet og Fjellhammer, men etter noen år i både Lillestrøm, Fjellhammer og Haslum tok han turen ned til Runar. Fetsundgutten som spilte i den lovende 96-årgangen til Fet har en ekstremferdighet som er utrolig viktig på håndballbanen. Han setter ballen ofte i mål. Med 13 scoringer i den første seriekampen så er nok dette en mann Michael Apelgren holder mer enn et øye på da han går igjennom gjestene på video før kampen.

En annen spiller som har tatt store steg de siste sesongene er høyrebacken Øyvind Frigstad. Den tidligere DHK-spilleren er en viktig brikke for Runar med sin giftige venstrearm. Frigstad nettet hele seks ganger i seriepremieren, og viser at den gode vårsesongen han hadde i forrige sesong ikke kun var et engangstilfelle.

Runar har også en mye større bredde en hva de har hatt tidligere. Bak de rutinerte spillerne de har, så sitter det nå gode spillere der noen har erfaring fra juniorlandslag, for eksempel Markus Buchardt og Tromsøgutten Daniel Jacobsen.

For Elverum så er alle spillerne skadefrie, og de vet at med samme prestasjon som i Halden så holder det ikke til poeng. I den kampen var Alexander Blonz og Lukas Sandell de mest toneangivende for Elverum. Magnus Fredriksen og Thorsten Fries leverte da de skulle, men laget som en helhet må som sagt noen hakk opp i årets første hjemmekamp.

Avkast er 18:00 i Terningen Arena!

Vi går for 2 poeng. HEIA ELVERUM!!