Elverum satte tempo og sendte Runar tomhendte hjem! – Elverum

Elverum satte tempo og sendte Runar tomhendte hjem!

Elverum-Runar 33-25 (16-12)

Elverum fikk en god start på kampen mot Runar denne kvelden. Allerede etter  3 minutter ledet vertene 3-0 over de svartkledde fra Sandefjord. Etter 10 minutter var stillingen 6-2 til Elverum. Bakover hadde Rasmus Boysen stengt igjen butikken sammen med Emil Imsgard, som fikk tillit fra start av Michael Apelgren. Runar måtte på dette tidspunktet ta sin første timeout, og der manet Kenny Ekman at guttene måtte løpe enda raskere hjem.

Runar tar opp hansken etter timeouten, og svarer godt på det både Leif Gautestad og Kenny Ekman sier. Laget fra Hvalfangerbyen løser Elverums 5-1forsvar litt bedre. Tobias Rivesjø smeller inn ett par ballen og da klokken rundet 16 minutter så var stillingen 8-6 til det hvitkledde hjemmelaget. Elverum hadde muligheten til å øke, men Joachim Christensen åpnet også godt i målet for Elverum. Bare minuttet etterpå hadde Blonz og Gudjonsson kontret inn hver sin ball med kun 15 sekunders mellomrom og Elverum ledet 10-6 etter 18 minutter.

I håndball går det fort. Det var Runar som satte de tre neste ballene i mål. Eliteseriens toppscorer før denne runden satte først inn en kontring, før han overlistet Imsgard fra straffemerket etter 21:30 spilt. Elverum ledet 11-10, før Simen Holand Pettersen satte sin første seriescoring for sesongen i angrepet etterpå.

Elverum brukte de neste minuttene av kampen til å øke ledelsen til 15-10 etter at Runar gjør noen enkle feil og har et par stangskudd offensivt. Hver gang gjestene gjorde feil i denne perioden av kampen ble de hardt straffet av et aggressivt Elverum, som tydelig var tente på å vise seg frem foran sitt eget hjemme publikum.

Elverum gikk til pause på stillingen 16-12 etter at de ikke klarte å overliste Runar på sine to siste angrep i 1.omgangen. En god førsteomgang av Elverum.

I den 2.omgangen spiller nesten Elverum ikke angrep de første minuttene. I 5 mot 5 så tar Runar ut målvakten og Elverum må prøve seg ed en mann mindre. For oss som så cupkampen i fjor så var det nesten litt Dèjà vu. To ganger snappet Elverum ballen og fikk muligheten til å kaste ballen i åpent mål. Elverum grep muligheten med begge hender, og etter 7 minutter så ledet hjemmelaget 19-14 over gjestene fra Sandefjord. Endre Langaas fikk to kjappe utvisninger innledningsvis av den 2.omgangen.

Lukas Sandell økte til 21-15 etter 11 minutter av den andre omgangen. Elverum fremprovoserte rem en teknisk feil, og satte en god scoring etter en fin ankomst av Elverum. Runar og Michael Jonassen svarte i angrepet like etterpå.

Elverum økte til sju mål etter at Sebastian Henneberg skaffet et straffekast og en utvisning på Tobias Rivesjø. Sigvaldi Gudjonsson som gjorde en god kamp for Elverum, var sikkerheten selv fra straffemerket for de hvitkledde. I det kampen hadde passert 17 minutter av den 2.omgangen ledet Elverum med hele sju mål, etter at Blonz kastet ballen i det åpne Runar-målet. Stillingen var 26-19 til Elverum.

Sigvaldi Gudjonsson satte inn sin 8. scoring etter 19 minutter. Da hadde Elverum satt hele 28 baller bak målvaktene til Runar. Elverum hadde på mange måter avgjort kampen da de ledet med hele 9 mål.

Simen Holand Pettersen viste seg virkelig frem de siste 10 minuttene av kampen, som på mange måter var avgjort. Med fem minutter igjen ledet hjemmelaget med hele 10 mål etter at Tobias Grøndahl fyrte inn en fin scoring for hjemmelaget. Elverum vant tilslutt 33-25 over Runar i denne kampen.

På onsdag er det ny kamp. Da venter Falk Horten i cupen.

Takk til alle som var i hallen. HEIA ELVERUM!!