Er håndballbyen klar? – Elverum

Er håndballbyen klar?

Velkommen til EHF Champions League!

Fra søndag 15.september til langt utpå vårparten skal Elverum Håndball for 5 gang ut mot de største klubbene i Europa. Det vil si: Denne ganga er det kanskje enda råere enn noen gang, enda større og enda villere enn noen gang tidliger.

Elverum starter det helle på hjemmebane mot de danske mesterne fra Aalborg og er sikret minimum 14 kamper i det gjeveste håndballselskapet man kan inviteres.

Ja, for vi er invitert, bokstavelig talt! Det er ingen selvfølge at Elverum og et norsk lag i den forstand kommer med i Champions League-gruppespillet. For bare noen år siden var det ellevilt bare å få lov til i det hele tatt spille kvalifisering.

Men siden Elverum kom med i kvalifiseringen i 2015/2016 sesongen, og tok seg videre har pilene bare pekt oppover i Håndballbyen langs Glomma, dypt inne i Østerdalsskogene. Den «bortgjemte» byen har ikke bare kommet til synlighet for folk hjemme i Norge, nå ser hele Europa til Elverum gjennom hele høsten. Vel vitende om at her har undere skjedd før. Her tror vi fortsatt ikke helt på at jorda er rund, og herfra måtte det franske storlaget Montpellier reise hjem med halen mellom beina, 2 poeng fattigere etter møte med vårt fort, Terningen Arena.

Joda, vi har vel kanskje innsett de fleste av oss at jorda er rund. Men i Elverum elsker vi å utfordre vedtatte sannheter. Derfor er det mulig å sende franske mestere hjem i sjokktilstand, derfor er det mulig å redde «120%» sjansene i sluttsekundene, og derfor er det mulig å avgjøre kamper med 0,1 sekunder igjen på klokka.

I Elverum er «Optimist» blitt rene nasjonalsangen, og det umulige er bare en litt ekstra stor utfordring. Som for eksempel å selge ut Håkons Hall på et «par timer»….

Optimismen har spredd seg i hele Innlandet. En hel region tror på mirakler og til og med EHF har trua på at i Elverum kan det utroligste skje. Derfor er vi invitert med i det gode selskap. Ja, ikke bare det, vi har fått billett på «Første Klasse», eller Gruppa A som vi sier i håndballen.

Når du blir invitert inn i Gruppe A, sammen med PSG, Flensburg, Barcelona og alle de andre store gutta, da har vi lykkes med å skape noe på toppnivå. Vi har ikke den sterkeste økonomien i håndballeuropa, vi har ingen internasjonale meritter å vise til, men vi har det som er aller viktigst å ha på plass når man spiller håndball. Vi har «LAGSPILLET».

Vår oppskrift er å jobbe sammen for Elverum! Dugnadsarbeiderene, supporterene, sponsorene spillerne og alle de andre i og rundt klubben er like viktig for å skape det vi har skapt i Elverum. Sammen spiller vi hverandre gode, sammen pusher vi hverandre fremover og sammen utfordrer vi hverandre på hva som er mulig å få til. Vi står sammen i trua og i gjennomføringa!

På søndag er vi med igjen! Like viktig som i cupen og serie, er det å løfte de svarte og hvite til nye høyder. Nå møter vi opp i Terningen og løfter i lag, slik vi alltid har gjort! Begge lag har 60 minutter, og 7 spillere på banen, men bare de svarte og hvite har Håndballbyen Elverun i ryggen!

Så er du klar for tidenes sesong i EHF Champions League?

Magnus Stenseth, Elverum Håndball WEB