Solid prestasjon, holdt ikke borte mot Flensburg! – Elverum

Solid prestasjon, holdt ikke borte mot Flensburg!

Flensburg-Elverum 26-19(12-9)

Elverum viste null respekt for Flensburg i starten av kampen. Med et fint oppsatt spill av Fredriksen i midten så klarte Elverum å holde følge med de tyske gjestene helt i starten av kampen. Lukas Sandell var tidlig ute med å sette to baller og Elverum ledet 3-2 etter fem minutter spill. Etter 10 minutter så ledet vertene fra Tyskland 5-4 etter at Elverum hadde fått noen fine muligheter, men landslagskeeper Torbjørn Bergerud viste hvorfor han er nummer 1 i Norge akkurat nå.

Sigvaldi Gudjonsson satte sin første scoring etter at Magnus Fredriksen serverte han en nydelig flyver etter 13 minutter. Elverum lå da kun målet bak den regjerende tyske mesteren. Magnus Abelvik Rød sørget for at Flensburg ledet 7-5 med en suser fra distanse like etterpå. Flensburg hadde en del fine muligheter til å øke til tre mål, noe de også hadde en god mulighet til, men Magnus Jøndal brant muligheten til å sette 9-6 mot Elverum.

Elverum reduserte til 7-8 på en kontring av Sigvaldi, men Lasse Svan satte 9-7 til vertene fra nord-tyskland like etterpå. Elverum hang godt med da klokka hadde passert 21 minutter El e omgangen. Laget til Machulla benyttet de to neste minuttene til å øke til 11-7 etter at hadde fått en spiller utvist.

Etter 1.omgang så var stillingen 12-9 til Flensburg etter en fin omgang av Elverum, som med litt bedre uttelling på de gode mulighetene de kom til ville vært nærmere tyskerne.

Elverum starter den 2.omgangen med 7 mot 6 mot tyskerne. Apelgren velger å legge begge strekspillerne på utsiden av midtforsvaret til Flensburg. Elverum gjør det godt, og holder følge med tyskerne, selv om to av de første minuttene av omgangen var i undertall. Gøran Johannesen satte inn 15-11 til hjemmelaget etter 6 minutter.

Etter 8 minutter av 2.omgangen så ledet Flensburg 16-11. Det var første gang i kampen at tyskerne ledet med 5 mål mot Elverum som kjempet på i sitt 7 mot 6 spill. Heldigvis sørget en god Sigvaldi Gudjonsson for to reduseringer på kontringer, sånn at Elverum lå under 16-13 etter 11 minutter.

Thorsten Fries gjorde en kjempekamp bakerst i målet til Elverum. Med blant annet tre strafferedninger så sørget dansken for at Elverum kun var to mål bak da 13 minutter av den 2.omgangen var spilt. Elverum hadde en gyllen mulighet til å komme målet bak, men en bom på kontring gjorde at Jim Gottfridsson satte inn 17-14, før Golla satte inn 18-14 like etterpå.

Elverumsmaskineriet begynte å slites ut mot slutten av kampen. Flensburg satte opp tempoet noen hakk og dermed var kampen på mange måter over da det gjensto 10 minutter. Stillingen var 22-16 til hjemmelaget. Elverum lyktes ikke 100% i 7 mot 6-spillet sitt, men bakover var Fries veldig god for Elverum onsdagskveld.

Flensburg kontrollerte inn til en seier på 7 mål etter at Tobias Grøndahl satte inn den siste scoringen i kampen. Elverum holdt følge i nesten 45 minutter, men så viste tyskerne at de var hakket bedre enn våres gutter.

Sigvaldi Gudjonsson og Torsten Fries var våre beste denne kampen.