12.377 tilskuere og et heltent Elverum ga PSG kamp til døra! – Elverum

12.377 tilskuere og et heltent Elverum ga PSG kamp til døra!

Elverum-Paris St. Germain. 22-25 (9-13)

Elverum gjorde en god start på Lillehammer foran over 12000 tilskuere lørdag kveld. Magnus Fredriksen krysset fint opp svenske Lukas Sandell som satte to skudd i mål, og Elverum ledet 2-0 før PSG kom tilbake etter at de fikk en periode i overtall. Henrik Toft Hansen utlignet til 2-2 etter 6 minutters spill.

Etter 10 minutter ledet de franske guttene for første gang i kampen. Nikola Karabatic sørget for en 4-3 ledelse etter godt angrepsspill der de lot ballen gå videre hver gang da de nesten ble låst ned av et aggressivt forsvar fra Elverum sin side. Like etterpå utlignet Sebastian Henneberg etter et meget godt skudd fra distanse. Lagene var like langt etter 11:30 spilt.

Rasmus Boysen kjempet helt fantastisk bakover i starten av den første omgang. Etter 15 minutter ledet Elverum 5-4 etter at PSG fikk juling hver gang de prøvde seg mot den hvite muren. Boysen fikk med seg Solstad, Henneberg og resten av forsvaret, og bakerst tok Torsten Fries de ballene han skulle ta.

Elverum økte til 6-4 etter at PSG pådro seg to utvisninger på i samme forsvar. Det var Henneberg som satte straffen i mål etter at Benioi Konkoud var for tøff med Alexander Westby i innhoppet sitt. Elverum. Selv med to mann utvist så klarte det franske spenstfenomenet Luc Abalo å sette en ball i undertall, men Westby satte 7-5 etter 17:49 spilt.

Etter 20 minutter så hadde igjen PSG hentet inn igjen Elverum. Adama Keita utlignet til 7-7 fra straffemerket etter at Westby taklet Abalo i innhoppet. Nevnte Keita satte også inn tre raske mål i et overtall for PSG, og etter 25 minutter så ledet gjestene fra franskmennene 11-8. Elverum var både uheldig og udyktige i denne perioden av kampen.

PSG gikk til pause på stillingen 13-9 etter at Thomas Solstad satte inne Elverums siste ball i omgangens siste minutt.

Elverum startet også den 2.omgangen best. Etter fire minutter så ledet PSG bare med to mål, og de hadde muligheten til å krympe det inn til bare ett mål, men et godt forsvar av det franske hovedstadslaget sørget for at Elverum ikke klarte å ta in det ene målet. I stedet var det Adama Keita som fikk sette inn en ball fra straffemerket etter at Henneberg fikk sin andre utvisning i kampen. PSG ledet 15-12 etter 6 minutter av den 2.omgangen.

Etter 10 minutter av 2.omgang var stillingen 18-14 til PSG etter at Thomas Solstad var litt for tøff med lillebror Luka Karabatic. Nikola Karabatic sørget for et laget til Sander Sagosen var fire mål foran, og da så la Elverums trenerteam det grønne kortet for timeout.

De helblåe gjestene fra Paris ledet med hele fem mål da uret passerte 14:30 i Håkons hall denne lørdagen. Elverum var på dette tidspunktet i undertall, etter at de 12377 tilskuerne i hallen fikk se Solstad få sin andre utvisning i kampen. Kim Ekdahl Du Rietz sørget for at PSG ledet med 6 mål like før lagene var like mange på banen. Jonas Burud reduserte like etterpå for Elverum med en suser fra distanse.

Elverum ga seg ikke, Sebastian Henneberg sørget for at Elverum var med i kampen med nok en redusering, og etter at Fries reddet et straffekast så sørget Holand Pettersen at Elverum bare lå under 21-18 med 10 minutter igjen. Alexander Westby reduserte nok en gang, og da var den franske storheten såpass rystet at de måtte ta en timeout foran et helt enormt publikum i Lillehammers storstue.

Med bare 7 minutter igjen var Elverum bare målet bak PSG etter at Holand Pettersen reduserte til 22-21 i en ankomst. Kim Ekdahl Du Rietz sørget for litt ro i rekkene, men Elverum fikk muligheten fra straffemerket med kun 6 minutter igjen, men denne gangen klarte de ikke å sette ballen i mål, men de fikk to minutter i overtall. Uheldigvis for de helhvite klarte de ikke å overliste franskmennene. Stolpeskudd unna målet bak var helt surrealistisk om man skal se på budsjettforskjellen på lagene.

Elverum reduserte ved Lukas Sandell, med 1:30 igjen, men dessverre for Elverum satte PSG ballen i mål og ledet da med to mål med kun minuttet igjen. PSG var presset i store deler av kampen, men viste hvor rutinerte de var i slutten av kampen. Dylan Nahi sørget for at franskmennene van tilslutt 25-22.

Veldig fornøyd med prestasjonen, men skuffet over at det ikke blir poeng. Vi viser at vi er med mot en stormakt i europeisk håndball.