Uavgjort i toppkampen mot Kolstad! – Elverum

Uavgjort i toppkampen mot Kolstad!

Kolstad-Elverum 30-30 (14-15)

Det var en fartfylt innledning på kampen i Trondheim. Begge lagene kjørte et høyt tempo og etter 7 minutter så ledet Elverum 4-3 etter at Henneberg smalt inn en ball bak Eggen Rismark. Bakerst hadde Fries startet godt og fremover viste Elverum fin bredde med fire forskjellige målscorere.

De neste fem minuttene tok Elverum et lite grep om kampen. Med noen kjappe scoringer fra blant annet Westby, Blonz og Sandell så ledet Elverum 8-5 etter 13 minutter. Like etter reduserte Kolstads eminente straffeskyter, Roar Forbord. Endre Langaas økte til 9-6 etter et fint innspill av Henneberg.

Lagene var jevne, og etter 20 minutter var stillingen 10-9 til bortelaget fra Elverum. Bakerst for Kolstad hadde Eggen Rismark gjort noen meget gode redninger bakerst for hjemmelaget foran et entusiastisk hjemmepublikum. Magnus Fredriksen satte sin første scoring etter 23:30 spilt. Midtbacken økte til en ledelse på 3 mål for bortelaget. Like etter klinte Simen Holand Pettersen ballen i stolpen, noe som gjorde at Ronalds Putans kunne redusere til 13-11 med fem minutter igjen til pause.

Kolstad får to kjappe reduseringer, men takkevære en straffescoring av Blonz så ledet Elverum med ett mål like før pause, men den sikre straffeskytteren Roar Forbord sørget for at Elverum kun ledet 15-14 til pause i Kolstad Arena.

Elverum startet den 2.omgangen godt. Etter 6 minutter ledet de 19-17 etter at Magnus Fredriksen satte inn en scoring etter et fint gjennombrudd. Elverum måtte klare seg uten Rasmus Boysen etter han fikk sin 3. utvisning etter 7 minutter av den 2.omgangen. Dansken var tydelig misfornøyd med at han måtte se resten av kampen fra tribunen.

Etter 12 minutter av 2.omgang så ledet Elverum 22-20 etter Lukas Sandell smalt inn nok en scoring. Den svenske høyrebacken gjorde en meget god kamp for Elverum foran et rekordstort publikum i Trondheim. Elverum økte til tre mål etter at Holand Pettersen dunket inn en scoring fra distanse.

Kolstad svarer to ganger, sist ved Ronalds Putans, men Magnus Fredriksen sørget for at Elverum ledet 25-25 med ti minutter igjen å spille. Like etter satte han nok en ball i målet på en kontring. Elverum hadde en gyllen mulighet til å øke, men en misforståelse i angrepsspillet sørget for at Kolstad og Gabriel Setterblom for at det var kun to mål mellom lagene i den jevne kampen i Trondheim.

Etter 53 minutter satte Tom Kåre Nikolaisen inn utlignet til 26-26, og hjemmelaget hadde også muligheten til å ta ledelsen på dette tidspunktet, men en teknisk feil fra hjemmelaget sørget Sigvaldi Gudjonsson for at Elverum ledet 27-26 med bare 5:30 igjen av kampen.

Kolstad ledet for første gang i kampen etter 57 minutter. William Aar satte inn 29-28 til vertene, men Blonz utlignet til 29-29. Like etter satte Nikolaisen inn nok en ledelse for vertene. Elverum hadde Blonz ute på kanten som nok en gang utlignet for Elverum med bare 20 sekunder igjen. Kolstad hadde muligheten til å avgjøre i siste sekund, men Fries reddet de siste forsøket til Kolstad.

Vi burde hatt to poeng, men en litt svak avslutning gjør at vi er litt heldige som får 1 poeng.

Takk til alle som fulgte kampen.

Målscorere Elverum: Alexander Blonz(8), Lukas Sandell(5), Sigvaldi Gudjonsson(5),Magnus Fredriksen(4) Alexander Westby(3), Simen Holand Pettersen(2), Endre Langaas(2), Sebastian Henneberg(1)

Toppscorer Kolstad: William Aar(7)

Til helgen venter Barcelona. HEIA ELVERUM.