Elverum møter Barcelona på bortebane lørdag! – Elverum

Elverum møter Barcelona på bortebane lørdag!

Er det umulige mulig i Spania?

Uavgjort i Trondheim må guttene riste av seg når de nå setter seg på flyet til Spania der de skal møte selveste Barcelona. I den spanske storbyen skal Elverum opp mot en av favorittene til å vinne årets Champions League. Etter tre kamper har laget til Xavier Pascual vunnet to, men tapte i første oppgjøret mot ungarske Pick Szeged. I de to seirene har de overkjørt både Zagreb og Celje. 36-19 seier borte mot kroatene i forrige kamp sier litt om hvilket lag Elverum skal opp mot.

For de spanske mesterne er det en rekke landslagsspillere, men for det norske folk er kanskje Aron Palmarsson den mest kjente. Den islandske playmakeren deler rollen med Luka Cindric. Begge to er verdensklassespillere, og på denne posisjonen er kanskje spanjolene sterkest i verden. Både Palmarsson og Cindric har spilt på den største scene i mange år, og begge har en klar ambisjon om å vinne årets champions league.

Dika Mem er blant veldig mange regnet som en av verdens mest lovende høyrebacker. Den franske bakspilleren er kun 22 år, og er sammen med Magnus Rød Flensburg) de to mest spennende spillerne i den posisjonen. Mem har på tross av sin unge alder allerede representert Frankrike i mesterskap og spiller sin fjerde sesong for laget som holder til i Catalonia.

Lagets toppscorer i årets Champions League er den franske landslagsspilleren Ludovic Fabregas med sine 14 mål så langt i sesongen. Fabergas er en 23 år gammel linjespiller som allerede har vunnet Champions League med Montpellier. Den 100 kilos tunge maskinen har tidligere tapt mot Elverum. Vi husker alle 32-31 seieren over Montpellier for noen år siden.

Utenom dette har Barca blant annet Lasse Andersson og Casper Mortensen, som begge er danske landslagsspillere. Mortensen er inne i sin andre sesong for spanjolene og er nok gira på å vise seg frem i årets Champions League. Den danske venstrekanten gjorde hele 56 scoringer i fjorårets sesong, men måtte dessverre se Final4 fra sidelinjen. Barca endte på 2.plass i fjorårets champions league etter at Vardar ble for sterke i finalen i Lanxess Arena. Nevnte Andersson blir sett på som en av de største talentene i dansk håndball, og en mulig arvtager til Mikkel Hansen på landslaget.

Andre spillere med solid erfaring og som har et dokumentert høyt toppnivå hos vertene er; Kevin Møller, Aitor Arino(spansk landslagsspiller), Jure Dolenec(slovensk landslagsspiller), Timothey N`guessan(fransk landslagsspiller), Gonzalo Perez de Vargas(spanske landslaget), Cederic Sorhaindo(franske landslaget), Victor Tomas(spanske landslaget), Alexei Gomez(spanske Landslaget). Det er med andre ord en tropp som er smekkfull med landslagsspillere fra stormaktene i internasjonal håndball som venter Elverum håndball.

Det er ventet ca 100 stk som holder med Elverum i lørdagens kamp. Deres anerkjente arena, Palau Blaugrana tar over 7000 tilskuere, men i den første kampen var det kun 2000 som så kampen mot Celje.

Kampen spilles 20:00 på lørdag, og vi går for to poeng i en meget tøff bortekamp!

HEIA ELVERUM!!!