Elverum viste muskler mot Barcelona i Palau Blaugrana! – Elverum

Elverum viste muskler mot Barcelona i Palau Blaugrana!

Barcelona-Elverum 33-24 (15-12)

De helhvite fra Elverum viste at respekten var lagt igjen ved Glomma i starten av kampen. Kjapt opp i 2-0 ved Blonz, men de spanske vertene lot seg ikke stresse. Etter 7 minutter var stillingen 4-4 etter at både Henneberg og Sandell hadde vist frem fantastisk skyting fra distanse.

Etter 9 minutter så ledet Barcelona for første gang i kampen. Luka Cindric fintet seg fint igjennom forsvaret til Elverum og sørget for at hjemmelaget ledet 5-4. Selv om hjemmelaget tok ledelsen så fortsatte de hvitkledde å kjøre på i Barcelona. Blonz satte inn sin andre straffescoring da de utlignet til 6-6.

Elverum og Henneberg bydde virkelig på seg selv borte mot Barcelona. Med en flyver så sørget dansken for at Elverum hang godt med i Palau Blaugrana. Etter å ha spilt ut hjemmelaget så hadde Elverum muligheten til å utligne, men en for svak avslutning sørget for at Barcelona økte til 9-7 etter 17 minutter av kampen.

Den franske storspilleren Dika Mem sørget for at hjemmelaget økte til etter 21 minutter. Elverum hadde gjort noen feil, og på verdens største scene ble man straffet umiddelbart. Lasse Andersson økte til 12-9 med en suser som Emil Imsgard ikke rakk helt ned i hjørnet til. Nevnte Imsgard var sammen med Sandell og Henneberg meget toneangivende for Elverum i den første omgangen.

Barcelona prøvde å sage av seg Elverum, men gjestene fra Norge gjorde så godt de kunne med å holde seg inne i kampen. Imsgard reddet en 100% fra Andersson i kontra etter at Elverum spilte bort en enkel ball i overtall. Heldigvis fikk de nok en mulighet til å sette ballen i mål før pause, og denne gangen var det Sigvaldi Gudjonsson som satte inn en scoring fra god vinkel. Stillingen til pause var 15-12 til Barcelona etter at Andersson tok en liten revansje da han satte inn omgangens siste mål.

Sebastian Henneberg var meget god i starten av 2.omgang, men selv om dansken satte to kjappe mål for Elverum så gjorde også Barcelona akkurat det samme. Etter fem minutter av 2.omgangen var differansen det samme som ved pause, men minuttet etter på satte Victor Tomas inn en ledelse på fire mål til Barcelona.

Ludovic Fabregas sørget for at hjemmelaget at hjemmelaget ledet med fem mål for første gang i kampen etter 8:39 spilt av 2.omgang, men Kristian Krag Ørsted sørget for at Elverum var fire mål bak like etterpå, og det samme skjedde faktisk to ganger. Regissør for de herlige innspillene var en Sebastian Henneberg som virkelig viste hvorfor han ble hentet fra danske Aarhus hentet han før denne sesongen.

Selv om Barcelona ledet med 6 mål så ga ikke Elverum seg. Med to kjappe scoringer så var Elverum «bare» fire mål bak med 15 minutter igjen. Men Barcelona ville ikke at gjestene fra Norge skulle få muligheten til å kjenne på at de hadde en fair mulighet til å ta med seg noen poeng hjem. To kjappe scoringer på to minutter fra hjemmelaget sørget for at de hadde Elverum på en god avstand.

Luka Cindric sørget for at hjemmelaget ledet 28-21 med ti minutter igjen. Da hadde den kroatiske landslagsspilleren skutt 7 ganger mot Elverums mål og det hadde endt i sju scoringer fra verdensklassespilleren.

De siste 10 minuttene så rykket Barcelona litt ifra, før Elverum tok innpå noen mål, men i de siste minuttene før sluttsignalet gikk i Palau Blaugrana, så sørget Barcelona for at differansen mellom lagene ble ble 9 mål. Sluttresultatet i Spania ble 33-24 til Barcelona.

Alt i alt gjør Elverum en veldig god kamp de første 45 minuttene og på slutten viste Barcelona at de er et bedre lag enn Elverum denne kvelden. Sebastian Henneberg var Elverums beste denne kvelden.

Vi takker alle som har fulgt kampen. Neste gang skal vi ha to poeng! HEIA ELVERUM!