Dette er Kristiansand Topphåndball – Elverum

Dette er Kristiansand Topphåndball

Inn mot onsdagens kvartfinale i NM har vi har tatt en prat med sympatiske Robin Rosander Haugsgjerd, trener i Kristiansand Topphåndball.

Etter flere år i Nærbø som trener for 98-årgangen, som i dag er navet i det laget som blant annet beseiret Elverum for snaut to uker siden, så er du tilbake i hjembyen din Kristiansand. Hva fikk deg til å flytte hjem?
Jeg startet med guttene i 13 års alderen sammen med Rune Haugseng. Det ble tidlig staket ut et mål: JR NM gull og opprykk til eliteserien med stammen i 98 kullet innen 2020. Da vi i 2018 vant junior-NM og rykket opp til Eliteserien, følte jeg tiden var inne for nye utfordringer etter 8 år på Jæren og 1000-vis av timer i Loen. På Sørlandet var det flere krefter som ønsket å bygge opp håndballen i Kristiansand og da ville jeg hjem til moderklubben for å starte et nytt og spennende prosjekt nær familie og venner.

For mange er Kristiansand Topphåndball et ukjent navn, kan du fortelle om klubben og hvordan den har vokset fram?
Klubben stammer fra KIF – tidligere eliteserie klubb og mest kjent for å vinne NM i 1980 foran 6000 tilskuere i Gimlehallen sammen med AK-28 og Randesund ble det stiftet 1.6.19 Kristiansand topphåndball.
Klubben har overtatt lisensen fra Kif(10år) som rykket opp fra 2-1div.
Tanken bak dette var:

  • Kif har prøvd mange ganger uten å lykkes – lite troverdig
  • vi trenger å tenke større skal sponsorer og media synes dette er spennende
  • Det er mange spillere fra Kristiansand som spiller elitehåndball og i utlandet og disse vil vi ha hjem.
  • Et solid utvalg innen sport og marked er satt sammen, samt daglig leder jobber knallhardt for å stable den nyetablerte klubben på beina og for at vi kan være konkurransedyktige både på sport og marked.
  • Pr i dag er vi to ansette: daglig leder og trener.

Hele håndball-Norge har i sommer imponert stått og sett på hvordan dere til årets sesong har plukket den ene store profilen etter den andre. Hva ligger bak signeringene og hvordan får dere alle de gode spillerne til å velge dere som nyopprykket 1.divisjonslag?
Først og fremst tror jeg de spillerne vi har signert har fått et godt inntrykk av hvordan vi ønsker å utvikle spillere og hvordan vi ønsker å spille samt at vi har noen spennende visjoner og tanker.
Mathias Risøy, Preben Egeli, Eirik Køpp og Svenn-Erik Medhus er Kristiansandsgutter og var veldig trigget over muligheten for å bygge noe i egen by. Det er selvfølgelig jeg utrolig glad for. Vi ønsker at alle spillere som er fra Kristiansand og som er gode nok, skal spille hos oss.

Fortell oss mere om de framganger som håndballen i Kristiansand opplever om dagen?
Vi merker en stor økning hos yngre guttespillere i byen. Det skjer litt ting rundt laget og vi er veldig bevisste på at vi selv må ta ansvar for å skape rekruttering i byen. Dette tar selvfølgelig tid, men en plass må vi starte. Det var også slik det startet på Nærbø.
Vi er utrolig heldige som har Vipers som flaggskip og at vi kan lære masse av dem. De har skapt en enorm håndballinteresse i byen, så får vi håpe at vi kan utvikle oss slik at vi også på sikt klarer å fylle Aquarama.
Gøy er det også at ulike medier skriver og snakker om oss. Vi blir lagt merke til, det er det ingen tvil om. Måtte det fortsette slik.

Så til onsdagens kvartfinale, hva kan vi forvente av kampen?
I utgangspunktet skal vi ikke ha noen mulighet, men cup er cup som det så fint heter. Elverum en klubb og et lag vi har utrolig stor respekt for.
Dere har gjennom flere år jobbet døgnet rundt for å bli et flaggskip i Norsk herrehåndball og vi sitter alle og heier på Elverum I CL kampene deres. Det er utrolig kult. Dere er et stort forbilde for oss som jobber med norsk herrehåndball.
Jeg synes vi er utrolig heldige som får møte Elverum mellom deres kamper mot Barcelona og Celje.
Vi ønsker å spille mot de beste lagene og da er det perfekt å komme til Terningen for å teste oss ut. Vi ønsker å spille vårt spill og skulle vi treffe på taktikken våres og Elverum senker seg noen %, så kan det kanskje bli en gøy kamp for de som heier på KRS. Vi har troa som alltid, men er realistiske. Fin trening og veldig god læring er det uansett for oss.

Svenn-Erik Medhus har gjort comeback til årets sesong, hvilket nivå holder han i dag?
Medhus er gammel og ^klok^. Men blir som en liten unge når han triller ut på parketten.
Han kommer til å redde baller i Terningen som han tidligere har gjort.
Men hvor mange, det må dere nesten spørre han selv om. Keepere har jeg aldri skjønt meg på 😊

Avslutningsvis, hvor har vi Kristiansand Topphåndball om tre år?
Vi håper at vi er et godt etablert eliteserie lag som spiller for et fullsatt Aquarama bestående av mange lokale spiller samt litt krydder fra andre plasser.