Vi tar tempen på Kristiansands hjemvendte Tysklandsproff Eirik Köpp – Elverum

Vi tar tempen på Kristiansands hjemvendte Tysklandsproff Eirik Köpp

I våras var det mange som høyde på øyebrynene når du valgte å signere for Kristiansand Topphåndball direkte fra tyske profftilværelse i Bundesliga med Gummersbach. Fortell oss hva som ligger bak det valget?


Jeg har fått gleden av å spille i mange gode og flotte klubber, men aldri i Kristiansand, så jeg kjente på en ekstra motivasjon for å få lov til å være med å bygge opp noe «hjemme». Samtidig hadde jeg lyst til å begynne å jobbe, og da var det naturlig å flytte tilbake til Norge uansett. Jeg har aldri angret siden.


Lenge har herrehåndballen i Kristiansand leget nede, selv spilte du noen år tilbake for Arendal. Hva tenker du om framtiden i hjembyen din?


Jeg tror vi har veldig mye gøy og spennende på gang. Vi holder på å bygge opp en klubb, og ikke bare et lag. Det vil følgelig ta litt tid, men jeg tror vi er på god vei.


Så langt i sesongen har dere imponert stort i NM, beseiret både Nærbø og Follo. I serien har dere gått på overraskende tap mot Charlottenlund og Fjellhammer. Hva sier de resultatene deg?


Jeg synes vi er veldige gode når vi er gode, men samtidig er bunnivået vårt tilsvarende lavt. Vi er ikke gode nok til at vi kan tillate oss å ikke være 100% på – da taper vi mot hvem som helst.


Onsdag venter Elverum i kvartfinale i NM, dine tanker om kampen?


Elverum har vært med å prege toppen av norsk herrehåndball så lenge jeg har spilt håndball, og det tror jeg de kommer til å gjøre i årene som kommer også. Vi er nyoppstartet i år og har en lag vei dit, men vi ønsker å presentere oss på en god måte til onsdag – så får vi se hva resultatet blir.


Din trener Robin fikk spørsmålet, hvor er Kristiansand Topphåndball om tre år, hva tenker du om det samme?


Jeg håper vi har klart å etablere oss i eliteserien, fått opp interessen for guttehåndballen i byen og beholde en sunn og bærekraftig økonomi i klubben.


Da takker vi for pratestunden og ønsker deg velkommen til Terningen Arena og onsdagens kvartfinale


Takk – det samme. Måtte det bli en bra kamp.