Elverum sikret Semifinale etter jevn kamp mot Kristiansand! – Elverum

Elverum sikret Semifinale etter jevn kamp mot Kristiansand!

Elverum-Kristiansand 29-25 (13-12)

Elverum hadde tidlig muligheten til å rykke ifra med 2-0 hjemme i Terningen Arena, men Sven Erik Medhus viste at han fortsatt reddet baller mot Elverum. Både Blonz og Westby brant var straffemerket før tre minutter hadde gått. I stedet var det KRS som tok ledelsen etter at de satte sitt første straffekast i mål.

En god Mathias Christiansen sørget for at lagene fulgte hverandre som skygger. Den midtre bakspilleren til KRS sørget for både gode innspill og scoringer, men i motsatt endte sørget Magnus Fredriksen for at Elverum økte til 5-3 etter 8 min. Også Fredriksen var toneangivende fra sin midtbackposisjon med tre scoringer såpass tidlig i kampen.

Lagene var like langt etter 14 minutter. Spesielt Sebastian Schultz Hansen hadde utmerket seg for bortelaget med sine 4 mål innledningsvis, og bakerst hadde Medhus tatt som nevnt to straffer og reddet flere 100%-sjanser fra Elverum. Alexander Westby sørget for at vertene fra Elverum ledet 7-6 foran de fremmøtte i Terningen Arena denne kvelden.

KRS gikk for første gang i ledelsen etter 17 minutter av kampen. Stillingen var på dette tidspunktet 8-7 til gjestene etter at Schultz Hansen hadde satt to nye baller bak Torsten Fries i buret til Elverum. Elverum utlignet i angrepet etterpå etter en veldig god avslutning av tenåringen Tobias Grøndahl.

Publikumet i Terningen som trodde dette skulle bli en enkel kamp måtte bite i det sure eplet. Etter 25 minutter ledet Elverum 10-9 etter at Sebastian Henneberg satte sin første scoring fra over 10 meter. Skuddet var en av omgangens fineste aksjoner i Terningen Arena. Henneberg gjorde noen kjappe scoringer, men hver gang så svarte KRS på Elverums første forsøk på å rykke fra. Til pause var stillingen 13-12 til Elverum etter at Endre Langaas satte inn omgangens siste scoring. Nevnte Langaas klarte også å prate på seg en to minutter i omgangens siste sekund.

Det var KRS som satte de første to ballene i målet i den 2.omgangen, men Elverum fikk en gyllen mulighet med to mann mer på banen i 2 minutter. Kantspillerne Sigvaldi Gudjonsson og Westby satte hver sin scoring og Elverum ledet igjen kampen. Elverum hadde muligheten til å øke til 2 mål, men da sto Medhus frem med nok en fantastisk redning da Elverum var helt alene igjennom.

Elverum ledet for første gang med tre mål etter 10 minutter av 2.omgang. Sigvaldi satte inn sitt andre strake straffekast i 2.omgang, etter at Henneberg ble tatt på vei igjennom. Bakerst gjorde Emil Imsgard noen flotte redninger som sørget for at Elverum klarte å rykke litt ifra. Westby sørget for at Elverum ledet 21-17 etter 14 minutter, men en god Mathias Christiansen sørget for at KRS hadde heng på de regjerende cupmesterne.

Lukas Sandell sørget for at Elverum ledet med fem mål da det sto igjen kun sju minutter av kampen. KRS valgte på ingen måte å legge seg selv om de lå fem mål bak. Med to scoringer på to minutter så var sørlendingene bare tre mål bak, men da satte Henneberg inn enda en scoring så Elverum ledet 27-23 over laget som er nyopprykket til 1.divisjon.

Da Emil Imsgard gjorde nok en redning bakerst med fire minutter igjen og Elverum hadde en ledelse på fire mål så trodde de aller fleste at Elverum hadde saget av den siste lille grenen som holdt KRS inne i kampen. Da Thomas Solstad satte nok en ball bak Medhus så var avansementet i cupen klart etter en meget tøff kamp for Elverum. Elverum vant tilslutt 29-25 og er dermed videre i cupen.

Sebastian Henneberg ble kåret til Elverums beste, mens Sven Erik Medhus ble kåret til KRS sin beste spiller.

I semifinalen kan Elverum trekke Halden, Fyllingen eller vinneren av Haslum og Drammen som spilles torsdag.