Full runde i Champions League- Elverum utfordrer Celje! – Elverum

Full runde i Champions League- Elverum utfordrer Celje!

Kan Elverum få med seg poeng på bortebane i gruppe A?

Elverum og det slovenske topplaget Celje barker sammen til Champions League oppgjør på søndag, det blir langt ifra noen «walk in the park», selv om oddsen for poeng på papiret er styrket sammenlignet med oppgjørene mot PSG og Barcelona.

Elverum har lagt bak seg 4 av i alt 14 kamper i Champions League-gruppespillet denne sesongen. Så langt står de svarte og hvite fra de dype østerdalskoger poengløse i gruppe A foran bortemøte med Slovenske Celje.

Elverums opptreden så langt i Champions League har likevel vært positiv, det ble riktignok et «overraskende» stort tap hjemme mot danske Aalborg sett opp mot forventningene foran sesongen, men Elverum har vist styrke i forsvar og holdt angrepslag som Flensburg, PSG og Barcelona nede på et svært respektabelt nivå. 26 innslupne mot Flensburg, 25 innslupne mot PSG og 33 innlupne mot Barcelona har gitt trenere i europeiske toppklubber hodebry. Det er forøvrig de 3 sistnevnte lagene som også har vært store favoritter til å toppe gruppe A i tillegg til Pick-Szeged.

Sesongens overraskelse etter 4 kamper er nok Aalborg, som står med 3 seiere og 1 tap. Deriblant var en sterk avslutning borte mot nettopp Elverums kommende motstander Celje avgjørende for en hårfin seier borte i slovenia for danskene.

Elverum har så langt spilt 2 bortekamper i Champions League, både Barcelona og Flensburg er tilbakelagt på en god måte. Selv om Celje ligger nederst på tabellen sammen med Elverum, er det ikke en enkel bortekamp som står for tur. Celje har tapt begge sine hjemmekamper med kun 1 mål. 24-25 mot Flensburg og 28-29 mot Aalborg.

Celje og Zagreb er de to lagene som ligger nederst på tabellen sammen med Elverum, og er begge rangert blant de svakeste lagene i gruppa. Det er likevel grunn til å minne om at Elverum denne sesongen spiller i gruppa A, selv de svakeste lagene her er altså rangert blant de 16 beste i den gjeve europeiske klubbturneringen.

Det er altså ingen tvil om at poeng borte mot Celje vil gi Elverum en fordel, men det er ikke nødvendigvis et must for å henge med å kampen om et avansement, det virker ikke umulig for Elverum å kunne overraske også mot de på papiret sterkere lagene i denne gruppa.

10 kamper gjenstår, og Elverum har vist kløkt og styrke så langt. Kan man holde dette trøkket oppe i de kommende kampene mot Celje og Zagreb skal det være innenfor rekkevidde å ta med seg poeng.

Tine Poklar spiller i dag i Alpla HC Hard i Østerrike, og har fulgt Elverum i sesongens CL. Han tror Elverum kan hevde seg i Celje!

Tidligere Elverumsspiller Tine Poklar mener Elverum har en sjanse i Slovenia, og med en full Terningen Arena i kommende hjemmekamp mot Zagreb 3.november, vil det fort kunne gi Elverum selvtillitt og optimismen vi har sett de tidligere Champions League-sesongene.

Langoddsen hos Norsk Tipping setter en finger på hjemmeseier, men åpner tydelig opp for en overraskelse fra Taiga’ns menn!

Det spilles full runde i Champions League denne helga. I tillegg til Elverums bortekamp mot Celje venter gigantoppgjør mellom Barcelona og PSG i Spania lørdag kveld. Søndag tar Zagreb imot Pick-Szeged og Aalborg får tysk besøk av Flensburg.

For Elverums del er Zagreb VS Pick-Szeged blant kampene som kan ha en reel påvirkning for Elverums situasjon i denne omgang. Szeged slo Barcelona i 1.runde, og har spilt uavgjort mot Flensburg og er langt fra uslålige. Samtidig er det slik at Zagreb fortsatt står uten poeng, men la ned en god kamp mot Flensburg i tyskland forrige runde der det endte 20-17. Ballen er som vi alle vet rund!

Kampene i 5 runde:

Lørdag
20:00: Barcelona- PSG (Viaplay)

Søndag
16:50: Aalborg – Flensburg (Viaplay)
17:00: Zagreb – Pick-Szeged (Viaplay)
17:00: Celje – Elverum (Viasat 4)

«Elverum kommer garantert ikke til å møte noe i hallen som de ikke har sett eller opplevd før. «

Tine Poklar til Østlendingen om å spille i Celje!

Vi gleder oss til nok en heidunrende CL-helg!