God start, men det ble for tøft i Slovenia til slutt! – Elverum

God start, men det ble for tøft i Slovenia til slutt!

Celje-Elverum 32-25 (14-15)

I sesongens femte kamp i Champions League så fikk Elverum en fin start på kampen. Thomas Solstad satte to av Elverums tre første mål i Slovenia og etter fem minutter så ledet gjestene fra Elverum 3-2 over Celje. Sigvaldi Gudjonsson sørget for at Elverum fikk et lite grep om kampen noen minutter senere. Sebastian Henneberg fintet seg igjennom og skaffet Elverum straffekast og en utvising til vertene.

Etter 10:30 var stillingen 7-4 til Elverum etter at Torsten Fries hadde gjort noen gode redninger i målet til Elverum, og fremover hadde både Simen Holand Pettersen og Sigvaldi satt hvert sitt mål i overtall. Magnus Fredriksen som gjorde en god kamp de første 11 minuttene måtte dessverre ut med en skade etter en tøff duell med en av Celjes forsvarsspillere.

Selv med en av sine viktigste spillere ute, så klarte Elverum å holde Celje bak seg. Sigvaldi Gudjonsson viste hvorfor han er islandsk landslagsspiller. Islendingen scoret fra både kant, linje og fra bak i banen i den første omgangen. Etter 19 minutter ledet de helhvite 11-9 etter at Lukas Sandell fintet ut hele Celje og satte ballen sikkert i mål. Da måtte Celje ta omgangens første timeout.

Timeouten ga en utrolig effekt for vertene fra Slovenia. Allerede minuttet senere hadde de utlignet Elverums ledelse. To angrep der de snapper opp returen etter stangskudd eller redning gjorde at lagene var like langt. Elverum var litt stresset denne perioden, men etter 22 minutter kunne de igjen innta ledelsen i kampen, og igjen var det en strålende Sigvaldi Gudjonsson som var sist på ballen for Apelgrens gutter.

Elverum hadde muligheten til å gå til pause med mer enn det ene målet de hadde i sin favør, men godt forsvarsspill fra Celje gjorde at stillingen var 15-14 til Elverum i Slovenia.

Elverum fikk en ålreit start av den 2.omgangen, men etter 4:30 var lagene likt. Kroaten Sarac satte tre kjappe baller i målet til Elverum, og like etterpå satte de sin andre ball i det tomme målet til Elverum, etter at de hvitkledde hadde tatt ut målvakten i undertall. Heldigvis for Apelgren og hans gutter dro Jonas Burud frem et langskudd som snek seg inn helt nede ved stolperoten.

En del stolpeskudd og noen gode redninger fra Ferlin i buret til Celje så var det plutselig Celje som hadde muligheten til å gå opp i en ledelse på to mål. Hjemmelaget benyttet sjansen og etter 10 minutter av den andre omgangen så ledet de 20-18 over et Elverum som virkelig kjempet for å være med i kampen.

Celje økte ledelsen sin til 23-19 etter 15 minutter. Først reddet Imsgard ett straffekast fra Marguc, men den slovenske kantspilleren satte returen sikkert i kassa. Elverum var inne i en tøff periode av kampen der de slet veldig med å sette ballen i mål offensivt. Celje var det beste laget i 2.omgang. med ti minutter igjen så ledet de 27-22 over Elverum som led litt av at Magnus Fredriksen var ute.

¨
Apelgrens siste forsøk på å hente igjen Celje var en timeout med 7 minutter igjen. Da ledet hjemmelaget med seks mål, men den svenske treneren til Elverum visste at alle mål kan gjelde ved eventuell innbyrdes målforskjell. Elverum tapte de siste sju minuttene med 1 mål og dermed ble stillingen 32-25 i en kamp som var jevn i 45 minutter, men etter det viste Celje at de var et bedre lag enn Elverum denne helgen.

Elverums beste spiller var Sigvaldi Gudjonsson.

Takk til alle som fulgte kampen. HEIA ELVERUM!