Tid for sesongens første El Clasico! – Elverum

Tid for sesongens første El Clasico!

Onsdag skal tabellnaboene konkurrere om poengene!

Årets første oppgjør mot Haslum kommer i Terningen Arena på onsdag. I fjorårets sesong kjempet Elverum i toppen, men Haslum hadde mer enn nok med å holde seg i divisjonen. Den gangen var Elverums Tobias Grøndahl tungen på vektskålen som gjorde at laget til Sten Stockfleth holdt plassen i ligaen.

Mye har skjedd siden den gang i Haslumleieren, som nå fremstår mye bedre enn i forrige sesong. Bakerst har veteranen Trond Tjemsland funnet tilbake til nivået som han var på da Haslum vant titler i Norge. Tjemsland har vært meget god for laget som ligger på 5.plass for kampen mot Elverum.

Bak i banen har Haslum fått ordentlig fart i Sander Andreassen Øverjordet, og det er nok hovedgrunnen til at Haslum presterer bedre i år enn i fjor. Øverjordet ble belønnet med landslagsuttak med Christian Berges mest betrodde menn etter at han nærmest alene senket Drammen i cupen. Den 23-årige bakspilleren har slitt litt med skader tidligere, men toppnivået hans er blant det beste i landet. Så blir det spennende å se hvordan tenningsnivået til Oslo-gutten er i kampen mot Elverum.

Binai Aziz er en av spillerne som har kommet inn for Haslum før årets sesong. Den tidligere Bodø- og Malmøspilleren er en anvendelig bakspiller som kan bekle alle posisjonene bak i banen. Sammen med Anders Røe så har Stockfleth to spillere som setter laget foran seg selv hver gang de skal ut i krigen.

En spiller lagkamerat Anders Røe har skrytt mye av i sosiale medier er den lange bakspilleren Felix Lunde. Venstrebacken har et meget tungt skudd og er kanskje en av Haslums beste forsvarsspillere. Den tidligere Kolbotnspilleren er den spilleren med mest spillemål for bærumslaget med sine 25 mål så langt i årets sesong. Toppscorer er Øverjordet med ett mål mer, men han har også tatt noen straffer.

Elverum på sin side har 3 seire, men røk på tap mot Nærbø og en uavgjort mot Kolstad. Så langt har de ikke imponert veldig, men de har tatt viktige poeng og henger godt med i serien. Laget har hatt en enorm belastning med masse kamper, mange av de veldig store, noe som har gjort at de ikke alltid har klart å nullstille helt til alle kamper, og med mange nye spillere så har de også ikke helt fått alle inn i spillet. All reisingen har også kostet en del krefter. Men nå etter en liten pause for mange av spillerne så håper Apelgren at laget skal bli enda bedre for hver kamp som går. Toppnivået er vanvittig, noe vi har sett i perioder i Champions League.
Det er fortsatt usikkert om Magnus Fredriksen er spilleklar etter smellen han fikk mot Celje i Champions League, men Elverum har både Tobias Grøndahl og Sander Linderud som kan spille i den rollen. Grøndahl valgte jo nettopp Elverum på bekostning av Haslum foran denne sesongen, og det er første gang at unge Grøndahl spiller mot sine tidligere lagkamerater.

Kampen har avkast 18:30 i Terningen Arena onsdag, og det er ventet mange folk i oppgjøret som kalles El Clasico.

Vi går for to poeng! HEIA ELVERUM!