Klassisk El Clasico- Elverum stengte buret og seiret! – Elverum

Klassisk El Clasico- Elverum stengte buret og seiret!

Elverum-Haslum 28-24 (15-14)

Det var to tente lag som møttes i Terningen Arena onsdag kveld. En gammel ringrev i Binai Aziz satte standeren for Haslum med deres to første scoringer før landslagsspilleren Sander Øverjordet satte de to neste. Elverum på sin side hadde satt to scoringer på straffe før Sebastian Henneberg reduserte til 3-4 etter ca 6 minutter spill.

Etter 8 minutter var lagene like langt på stillingen 4-4. Bakerst hadde Torsten Fries fått sine første redninger, og fremover satte Sebastian Henneberg inn sin 2.scoring for dagen. Etter dette tok gjestene litt over kampen. Binai Aziz satte noen kjappe mål og det var de rødkledde som plutselig ledet hele 7-4 over et hjemmelag som manglet viktige Magnus Fredriksen i denne kampen.

Haslum satte inn 9-6 etter en fantastisk avslutning av Stian Brevik ute på venstrekanten, men like etter ville ikke Sigvaldi Gudjonsson. Islendingen tricket inn en like god scoring fra dårlig vinkel. Elverum endret også til 5-1 forsvar og etter tre angrep så var lagene like lang på stillingen 9-9 etter at Kristian Krag Ørsted reduserte i overtall. En god periode av Elverum.

Sebastian Henneberg fikk æren av å sende Elverum opp i ledelse med 10-9 etter 20 minutter, og da var Sten Stockfleth nødt til å snakke med guttene sine. Haslum gikk altså veldig ca 7-9 minutter uten scoring. Elverums bakerste mann, Torsten Fries sto meget godt i denne perioden. Anders Røe endte måltørken, men Sebastian Henneberg svarte med å sette inn 12-10 til Elverum etter 24:30 spilt.

Inn mot pause kom Haslum litt nærmere, men Elverum gikk til pause på stillingen 15-14 etter at Alexander Westby satte omgangens siste scoring etter flott overtallsspill av Elverum.

De var to litt frustrerte lag som startet 2.omgangen. Begge lag følte at de ikke fikk alt de skulle ha i alle situasjonene som de kom opp mot. Etter 7 minutter fikk Haslums kaptein Anders Røe det røde kortet etter han hadde fått tre tominuttere i kampen. Elverum ledet på dette tidspunktet 17-14 etter at Fries hadde stengt buret bakerst for Elverum. Like etter økte Lukas Sandell til 18-14 da de utnyttet overtallet som de hadde i Røe sin utvisningsperiode.

Etter at lagene var fulltallige så endret kampen seg litt igjen. Haslum satte tre scoringer på rad, og stillingen var 18-17 etter 11 minutter. Binai Aziz var spilleren som sendte rødtrøyene mål bak. Like etter hadde svensken muligheten til å utligne, men den tidligere bodøspilleren gjorde en teknisk feil. Da var det en annen svenske som ville sette ballen i mål, men det var Lukas Sandell fra Elverum som økte ledelsen til hjemmelaget.

Den 19-årige debutanten Morten Gjestrud satte inn utligningen for Haslum etter ca 16 minutter. Fremover bommet Elverum på altfor mange gode sjanser, samtidig som at Trond Tjemsland sto godt bakerst for bortelaget. Mål av både Sigvaldi Gudjonsson og Alexander Blonz i ankomst og kontra gjorde at Elverum ledet 21-19 etter 18 minutter.

Etter 21 minutter satte Simen Holand Pettersen inn 21-18 til hjemmelaget etter at Elverum satte en ball i undertall. Pettersen dunket inn en ball fra 10 meter. Lukas Sandell satte inn 25-21 med sin sjette scoring i kampen. Like etter var det Rasmus Boysen sin tur til å få det røde kortet etter 3 utvisninger. Boysen var like forbannet som Røe da han måtte se de siste 6 minuttene av kampen fra tribunen.

Kristian Krag Ørsted sørget for at Elverum sikret seieren med fire minutter igjen å spille da han satte inn 27-23 for hjemmelaget. Like etter sørget en god Sebastian Henneberg for at Elverum ledet 28-23, og da begynte også taigaen å synge for seier til hjemmelaget.

Elverum van tilslutt 28-24 i en kamp de hadde ok kontroll på store deler av oppgjøret.

Torsten Fries ble kåret til Elverums beste spiller. Toppscorer for Elverum ble Blonz og Henneberg med sju mål hver. For Haslum ble Sander Øverjordet kåret til banens beste, mens Aziz ble toppscorer med 6 mål.