Elverum tar imot Zagreb til CL-oppgjør! – Elverum

Elverum tar imot Zagreb til CL-oppgjør!

Klart for 6 runde i EHF Champions League!

I dag tar Elverum i mot Zagreb til en svært viktig forestilling i Terningen Arena. Begge lagene står med null poeng før søndagens match, og bookmakerne mener at lagene står godt mot hverandre i dette oppgjøret. Elverum på sin side har noen hederlige resultater i gruppa så langt, men har også vært langt unna å få noen poeng. Zagreb på sin side har gått på noen ordentlige store smeller og er ute etter å vise seg fra en enda bedre side.

Lagene står som sagt med null poeng og er to poeng bak plassen som gir avansement i gruppa. Akkurat nå er det Celje som ligger på den plassen etter at de parkerte Elverum i egen hall i forrige runde. Derfor er dette en kamp som begge lag «må» vinne for å henge med. Veselin Vojevic sitter på benken til Zagreb og det er ventet at det blir en taktisk duell med Michael Apelgren denne kvelden. Om man skal trekke frem noen profiler på hvert lag såer dette noen av spillerene man kan holde et ekstra øye med i kveld.

Alexander Westby.
På venstrekanten til Elverum finner vi en av Elverums beste spillere i Alexander Westby. Med sitt gode forsvarsspill og eminente teknikk fra kant så er det alltid gøy å se han spille. I fjor var Wesby kanskje den spilleren med flest minutter på banen for Elverum, mens i år er konkurransen enda mer tilspisset på hans plass. Westby står med sju scoringer så langt i årets Champions League.

Thomas Solstad.
Den tidligere Halden-spilleren har vokst frem som en bauta i midtforsvaret til Elverum. I sin debutsesong i den svarte og hvite trøya har den høyreiste linjespilleren satt ni mål. Spesielt i kampen mot PSG viste Solstad om hvorfor han er tatt ut på rekruttlandslaget til Norge. Solstad er en dedikert spiller som bare vil bli bedre og bedre utover årets sesong.

Simen Holand Pettersen.
Alle husker hvordan den unge venstrebakspilleren avgjorde kamp etter kamp i fjor årets Champions League. Pettersen som kun hadde erfaring fra 1.divisjon før han tok steget opp til den store scene er i ferd med å få enda viktigere rolle i klubben. Pettersen er en spiller som kan lage mål fra 10 meter, men også en spiller som blir mer og mer spilt inn i Apelgrens taktiske spill. 21-åringen har 8 mål i årets sesong.

Tre profiler for HC PDD Zagreb

Zlatko Horvat.
Den kroatiske spilleren bekler både høyrebakspiller og kant, men har helt klart sin beste posisjon helt ytterst på kanten. Horvat er en rutinert mann på sine 35 år, og med over 170 landskamper for Kroatia så er det en bekreftelse på enorme ferdigheter. Den tekniske spilleren har 21 mål for Zagreb så langt i sesongen. For oss nordmenn er nok høyrekanten kanskje mest kjent for sin straffemiss mot Torbjørn Bergerud i 2017.

Damir Bičanić.
I Damir Bičanić har HC PDD Zagreb en veldig rutinert venstre bakspiller. 34-åringen har tidligere vunnet OL-gull med sitt hjemland Kroatia og han spilt håndball i både Spania og i Frankrike før han vendte tilbake til Zagreb før 17/18 sesongen. I årets sesong har Damir gjort 10 mål, noe som er litt svakere enn hva han har prestert tidligere.

Marin Sipic.
På linjen har kroatene den unge linjespilleren Sipic. Han kom fra Nexe før årets sesong, og har virkelig imponert. I kampen mot Pick Szeged ble han toppscorer med 6 mål for laget som trenes av legendariske Veselin Vujovic. Så langt har den unge linjespilleren satt 14 mål for et Zagreb som i likhet med Elverum står uten poeng foran kampen som spilles i Terningen Arena.

Kom til hallen for å oppleve håndball på øverste nivå. Vi går for to poeng. HEIA ELVERUM