Elverum med sesongbeste mot Bækkelaget! – Elverum

Elverum med sesongbeste mot Bækkelaget!

Bækkelaget-Elverum 28-40 (16-21)

Oppgjøret mot BSK var veldig jevnt innledningsvis. Både Nicolay Wig og Emil Imsgard startet godt i hvert sitt mål, og stillingen etter 6 minutter var 2-2 etter at Elverum ikke klarte å utnytte et overtall etter at Lukas Sandell ble stoppet av en Bækkelagsspiller.

Magnus Fredriksen sørget for at Elverum gikk opp til en 4-3 ledelse etter 8 minutter. Da hadde midtbacken til Elverum sørget for tre av målene til bortelaget fra Hedmarks dype skoger. Allerede etter 10 minutter hadde hjemmelaget fått tre utvisninger etter for tøft spill mot Lukas Sandell, og Elverum brukte tiden i overtallet til å lede 7-5 i Nordstrandshallen.

Lukas Karlsson viste gang på gang hvorfor han har landskamper for Sverige. Den rutinerte bakspilleren var overalt de første femten minuttene, men Simen Holand Pettersen sørget for at Elverum ledet med ett mål etter 15 minutter, men minuttet etterpå ledet BSK 11-10 etter at Markus Fartum hadde sendt vertene i ledelsen for første gang i kampen.

Sigvaldi Gudjonsson satte tre av fire mål for Elverum den neste perioden. Elverum ledet 14-13 etter 20 minutter, denne gangen spilte de også i overtall etter at Emil Sundal måtte sitte to minutter etter han hang etter en rask Tobias Grøndahl. Selv om Elverum hadde mange minutter i overtall så viste BSK at de spilte klok og godt i angrepsspill mot et Elverum som ikke var på et godt nok nivå.

Simen Holand Pettersen sørget for at Elverum ledet for første gang med tre mål etter 25 minutter. Denne gangen var det Elverum som hadde spilt for tøft i forsvar, og hadde en mann mindre, men Elverum brukte tiden veldig godt. Med to redninger fra Torsten Fries og ett mål av nevnte Pettersen så ledet Elverum 17-14 over vertene i gult.

Bortelaget fra Elverum rullerte rundt på hele troppen i den 1. omgangen. En av spillerne som fikk tillit utover omgangen var Jonas Burud. Den langreiste høyrebacken gjorde omgangens to siste scoringer, og Elverum gikk til pause på stillingen 21-16 etter en sterk avslutning på omgangen.

Det var en litt stressende start på 2.omgang for Elverum, som var litt preget av noen enkle tekniske feil. BSK tok inn to av de fem målene etter 6 minutter, men Didrik Linderud sørget for litt ro i rekkene da han var sikker fra kanten. Minuttet etterpå satte Alexander Westby sitt fjerde straffemål i kampen, og da ledet Elverum 25-20 over hjemmelaget. Like etterpå økte Linderud til seks mål for Apelgrens gutter.

Elverum var virkelig gode i denne perioden av kampen. Etter 13 minutter så ledet bortelaget 28-20 i Nordstrand Arena. Selv om Elverum ledet med 8 mål, og da hadde de brent flere 100% sjanser alene mot en Nicolay Wig i målet til BSK. Torsten Fries var veldig god bakerst for Elverum i denne kampen. Selv i undertall så økte Elverum til 9 mål denne i denne kampen. En god Linderud snappet ballen og var sikkerheten selv alene med målvakt. Elverum ledet hele 30-20 etter 16 minutter av den 2.omgangen.

Elverum viste seg virkelig fra sin beste side i angrepsspillet denne kvelden. Med 36 mål etter 53 minutter så viste de prov på internasjonal klasse i fremover spillet. Bakerst var det også hakket bedre, og med Fries som tok mer enn hva man kan forvente så var det ikke noe tvil om hvor seieren ville havne denne kvelden.

Didrik Linderud satte inn sin sjette scoring i kampen da kampen gikk inn i det siste minuttet av kampen. Elverum vant tilslutt 40-28 i toppoppgjøret mot BSK i onsdagens kamp. En sterk prestasjon av Elverum.

Elverum beste spiller var Torsten Fries.

Takk til alle som har fulgt oss i denne kampen. Til helgen venter Pick Szeged. HEIA ELVERUM!!!