Spennende slitekamp står for tur i Ungarn! – Elverum

Spennende slitekamp står for tur i Ungarn!

Elverum tar turen til Ungarn for å møte MOL Pick-Szeged i EHF Champions League.

En av årets tøffeste kamper venter for Elverum denne helgen. Laget kommer fra en sterk 12måls seier mot Bækkelaget på onsdag, men skal nå opp mot Pick Szeged fra ungarn. Ungarerne ligger for øyeblikket på tredje plass i gruppe A etter 6 kamper. Szeged har blant annet slått Barcelona med tre mål og Aalborg med hele sju mål. Tar vi med uavgjort mot Flensburg så vet vi hva slags lag som møter Elverum klokken 17:00 på sønddag.

Ungarerne har en rekke landslagsspillere, men de mest kjente spillerne for oss nordmenn er Jonas Källman som spiller på venstrekant. Kantspilleren på 38 år rager hele 2 meter over bakken og er en meget anvendelig forsvarspiller for laget som trenes av Juan Carlos Pastor.

På midtbacken har de slovenske Dean Bombac. Kanskje en av verdens aller beste playmakere. Med sitt gode overblikk og rappe skudd er han en spiller som kan gjøre det lille ekstra. Spilleren hadde over 100 mål i en og samme champions leaguesesong for noen år siden.

Ute på høyrekanten har Pick Szeged sin toppscorer for året. Serberen Bogdan Radivojevic har endelig fått store gjennombrudd på den aller største scene. Spilleren som var fire sesonger i Flensburg og to i Rhein-Neckar Löwen kom til ungarerne før denne sesongen. Og det ble en lykkelig start for Radivojevic og Szeged. Ette rå ha væt litt inn og ut av toppklubbene har han tatt rollen som førstevalget i sin nye klubb.

Andre profilerte spillere som Elverum må bryne seg er keeperduoen Mirko Alilovic og Roland Mikler, som begge har masse landskamper for henholdsvis Kroatia og Ungarn. I tillegg spiller de spanske landslagsspillerne Jorge Magueda og Joan Cañellas som bakspillere i klubben som kjemper med Veszprem for å være den beste klubben i Ungarn.

Selv om mange kanskje ikke har hørt like mye om Pick Szeged som andre store europeiske klubber så er dette en av de aller største i Europa. Laget har ambisjoner om å komme til final 4, og det er de gode nok til å gjøre. I en eventuell sluttspills runde så er det marginer som skiller lagene fra å komme til Køln i slutten av sesongen.

I Elverum finnes det også landslagsspillere. Sigvaldi Gudjonsson har imponert stort ute på høyrekanten denne sesongen, og den islandske kantspilleren er snart klar for større oppgaver enn Elverum. I tillegg er Magnus Fredriksen en av spillerne som må prestere på aller øverste nivå om Elverum skal ha mulighet til poeng i Ungarn. Begge spillerne fikk hvile masse mot BSK på onsdag etter at både Didrik Linderud og Tobias Grøndahl leverte varene i den kampen.

Kampen spilles på søndag 17:00, og har du ikke tatt turen til Ungarn så kan du se kampen på Viasat sine kanaler. Vi går for to poeng. HEIA ELVERUM!!