Godt kjempet, men måtte gi tapt i Ungarn! – Elverum

Godt kjempet, men måtte gi tapt i Ungarn!

MOL pick Szeged-Elverum 32-25 (15-13)

Elverum gikk helt respektløs til verks i den stappfulle arenaen i Ungarn. Etter 6 minutter ledet de hvite fra Elverum 4-3 etter at Blonz sendte Elverum opp i en ledelse da de fikk muligheten i overtall innledningsvis. Unge Blonz viste ingen respekt for den rutinerte målvakten Mirko Alilovic i buret til Szeged.

Bakerst for Elverum fikk Fries noen redninger og elverumsingene overrasket i starten av kampen. Alexander Blonxz var «on fire» tidlig i kampen med hele fire scoringer etter 11 minutter av kampen. Elverum ledet 7-5, men ungarerens toppscorer Radivojevic reduserte i angrepet etterpå for Pick Szeged.

Den spanske landslagskjempen Jorge Maqueda sørget for at hjemmelaget utlignet til 8-8, men Thomas Solstad sørget igjen for at Elverum kunne beholde ledelseni det klokka passerte 15 minutter i Ungarn. Etter dette tok laget til Javier Pastor over kampen. Med fire strake scoringer så var rollene plutselig snudd. Elverum gikk hele 6 minutter før Westby satte en ball i nettet der Henneberg trolig burde blitt avblåst for brøyt i situasjonen før ballen gikk ut til Westby.

Selv om varsellampene begynte å blinke for Elverum, så klarte de hvitkledde å spille seg inn igjen i kampen mot det ungarske storlaget. Fikk en gyllen mulighet til å utligne til 13-13 etter at Luka Stepancic hadde ett skudd på innsiden av stolpen. Alexander Westby klarte å sette en kontra i mål og da var lagene like langt etter 28 minutter.

Dessverre for et hardtkjempende Elverum så fikk ungarerne begge de siste målene i 2.omgang, og dermed så ledet de 15-13 over et Elverum som spilte meget godt i den 1.omgangen.

Elverum hadde en grei start på 2.omgangen også, men de klarte ikke å ta inn noen av de to målene i løpet av de fem første minuttene. I stedet var det Pick Szeged og Radivojevic som sørget for at stillingen var 18-15 i favør hjemmelaget. Mirko Alilovic sørget for at ungarerne økte med enda et mål da han kastet ballen i det tomme buret til Elverum.
Etter 08:37 er stillingen 20-15 til Szeged. Elverum hadde en litt dårlig periode, og de ble straffet veldig hardt av verdensstjernene i laget til Javier Pastor. Elverum fortsetter å kjempe med alt de har, men de klarte ikke å komme nærmere Szeged etetr 15 minutter. Da ledet hjemmelaget fortsatt med fem mål, og de var rundt den avstanden en periode i kampen.

En spiller som imponerte stort denne kvelden var 19-åringen Alexander Blonz. Den tidligere Vikingspilleren hadde 8 mål etter 18 minutter av 2.omgangen, men dessverre for Blonz og Elverum så var stillingen 27-19 etter at Gaber på linjen overlistet Emil Imsgard i målet til de norske mesterne.

Kampen var på mange måter avgjort, men gledelig for Elverum var at Jonas Elverøy fikk sine første minutter på banen i årets Champions League. Unge Elverøy fikk også sitt første mål i denne sesongen. Gøy for spilleren som er produsert i egen klubb og er sønn av den tidligere Elverums spilleren Thomas Elverøy.

Kampen endte tilslutt 32-25 til Pick Szeged fra Ungarn. Alexander Blonz var Elverum beste spiller denne kvelden. På onsdag er det semifinale i cupen mot Halden. Da håper vi på seier. HEIA ELVERUM