Veien til Spektrum: Elverum til Remmenhallen på onsdag, i jakten på Cupfinale! – Elverum

Veien til Spektrum: Elverum til Remmenhallen på onsdag, i jakten på Cupfinale!

Reprise av fjorårets cupfinale i semien!

Etter en tøff kamp i Ungarn blir de nå en like tøff kamp i Remmenhallen. Semifinale i cupen mot Halden er på trappene, og begge lag er veldig ivrig på å spille seg til cupfinale i Oslo spektrum i romjulen. Elverum tok seg til semifinale i cupen etter at de slo 1.divisjonslaget Kristiansand hjemme i Terningen Arena. For Halden ble det seier mot Runar på hjemmebane i kvartfinalen.

De tidligere rundene har Elverum slått både Falk og Fold HK, mens Halden har vunnet over Tistedalen, Nøtterøy og Viking TIF fra Bergen. Det er derfor to lag som har hatt en relativ enkel vei på semifinale i årets NM. Lagene har også møttes en gang tidligere denne sesongen, og den gangen vant Elverum med minst mulig margin. I serieåpning vant Elverum 28-27 i bortekampen i Remmenhallen. Den gangen leverte den danske målvakten Bertram Obling en helt fantastisk kamp i målet til Halden.

Nevnte Obling er kanskje den beste spilleren til Halden. Målvakten som ble hentet fra Skanderborg før denne sesongen har imponert i målet til «ulvene». Mange trodde kanskje Halden kom til å savne Rasmus Bech, som gikk til Halden, men Obling har virkelig levert varene. I tospann med Dragan Kondic så har de en meget god duo i målet.

En spiller som elsker å slå Elverum er veteranen Trym Bilov-Olsen. Sandefjordgutten som blant annet har spilt i Runar og Fyllingen er på mange måter en cupspesialist mot Elverum. Bilov-Olsen har stukket av med NM-gullet etter to finaleseire over Elverum i Oslo Spektrum, men forrige gang var det Elverum som snøt den allsidige bakspilleren for gullet. Lagene som skal ut i kampen om spektrum møttes nemlig i finalen i fjor. Den gangen vant Elverum komfortabelt etter at Morten Nergaard stengte buret og avsluttet sin NM-karriere med gull.

Haldens toppscorer i årets serie er nevnte Bilov-Olsen, men ute på høyrekanten har de en spiller som virkelig har imponert de siste sesongene. I tillegg til å ha eliteseriens lengste navn, så har Hans Fredrik Kristoffersen Cordt-Hansen vist at han er en meget god høyrekant for laget som trenes av den tidligere landslagslegenden, Jan Thomas Lauritsen. Cordt-Hansen har gjort 30 mål i årets seriespill og er den spilleren i Halden som har nest mest mål.

En spiller som ikke var med i forrige oppgjør, men som har kommet inn etter det er danske Martin Villstrup Andersen. Den danske bakspilleren som tidligere har spilt i DHK er en atletisk venstre bakspiller som også har en rekke landskamper for beachlandslaget til danskene. Blir han tungen på vektskålen for i denne semifinalen?

Halden har også flere gode spillere. På linjen har de duoen Rasmus Lilholt og LM00 sin landslagskaptein August Storbugt. I tillegg har de William Nilsen-Nygaard ute på venstrekanten. Elverums utleide høyreback Alexander Mitrovic har gjort den plassen til sin i Halden. Den høyreiste unggutten har virkelig fått tillit av Jan-Thomas Lauritsen i den posisjonen.

For Elverum er både Sebastian Henneberg og Simen Pettersen usikre på grunn av skader, men Jonas Elverhøy viste i Champions League kampen mot Pick Szeged at han kan komme inn i den rollen som de to litt mer meriterte bakspillerne har. Utenom dette så er laget helt skadefrie og de har tatt flere steg i riktig retning den siste tiden.

Vi håper på NM-finale, men da må vi opp på vårt høyeste nivå i den vanskelige bortekampen i Remmenhallen. Avkast er 18:30 på onsdag. Vi går for finale. HEIA ELVERUM!!