Elverum til Cupfinalen! -Gudjonsson herjet mot Halden! – Elverum

Elverum til Cupfinalen! -Gudjonsson herjet mot Halden!

Halden-Elverum 29-32 (14-16)

Det var to heltente lag som gikk i krigen i Remmenhallen. Halden var det førende laget de første 6 minuttene, men Elverum og Sigvaldi Gudjonsson sørget for at lagene var like langt på stillingen 5-5 etter 8 minutter. Da hadde Sigvaldi lagd tre av Elverums mål fra sin høyrekantposisjon. Elverums utleide høyreback, Alexander Mitrovic sørget for at Halden ledet med ett mål etter at keeper Bertram Obling hadde hatt fulgt opp den gode starten sin med nok en redning.

Halden ledet hele 10-7 etter at Toke Schrøder hadde vist seg frem foran en fullsatt hall denne onsdagen. Dansken som kom før sesongen fintet seg igjennom Elverums forsvaret og satt ballen bak en Torsten Fries som ikke hadde en altfor god start på kampen. Selv om Halden ledet med tre mål, så var ikke Elverum stresset i denne perioden. De to neste målene var det Henneberg og Gudjonsson som sto for, og stillingen etter 15 minutter var 9-8 til Halden.

Sigavldi Gudjonsson sørget for at Elverum ledet 10-9 etter at han satte inn sin sjuende scoring i kampen etter bare 18 minutter. Elverum spilte kollektivt godt, noe som gjorde at islending fikk gode arbeidsforhold i denne perioden av kampen. Kampene snur fort i håndball, og de tre neste målene i kampen var det Halden som satte inn. Dermed ledet vertene 12-10 mot Elverum etter 22 minutter.

For Elverum kom utvisningen til William Nilsen-Nygaard på et ganske gunstig tidspunkt. Først satte Lukas Sandell inn en redusering, før Sigvaldi Gudjonsson satte to kjappe scoringer, den siste av de to var en skikkelig kunstscoring fra relativt spiss vinkel. Alexander Westby sørget for at Elverum ledet 14-12 før Mitrovic satte nok en scoring mot sine tidligere lagkamerater.

Elverum gikk til pause på stillingen 16-14 etter at Sigvaldi Gudjonsson hadde satt 11 av målene for laget fra de dype skoger.

Elverum gikk raskt opp i en ledelse på fire mål. Elverum ledet 19-15 etter 4 minutter, og Sigvaldi Gudjonsson fortsatte det gode spillet i den 2.omgangen. Islendingen vartet opp med en storspill som man sjeldent har sett. Etter 5 minutter hadde han 14 mål, og Halden hadde satt 15. Elverum på sin side hadde satt 20 mål så langt i kampen. Halden slet med Elverums angrepsspill som sørget for at ulvene fikk utvisning gang på gang i denne kampen.

Elverum gikk opp i en ledelse på 23-18 etter 9 minutter av 2.omgang. Igjen så var det Sigvaldi som satte ballen i mål. Han var overalt i denne kampen. Halden reduserte ved Trym Bilov-Olsen satte inn en redusering da Halden spilte i overtall etter at danske Rasmus Boysen ble utvist etter en tøff takling av en Haldenspiller.

Elverum måtte spille 4 mot 6 i en liten periode av kampen, men da dro Emil Imsgard frem en dobbeltredning, og i fremover spillet etter at Elverum fikk inn den ene av de to utvisningene sørget Sebastian Henneberg inn 25-19 til gjestene fra Hedmark. Halden satte de to neste scoringene og dermed var stillingen 25-21 til Elverum etter 45 minutters spill i Remmenhallen.

Etter 20 minutter var stillingen 26-23 til de hvitkledde fra Elverum, og Halden hadde muligheten til å komme to mål bak, men da tok Imsgard frem en superredning og Elverum satte to kjappe ved Solstad og Henneberg. August Storbugt reduserte til 28-24 etter 21:30, men igjen scoret Elverum like etterpå.

Da det kun gjensto 5 minutter, var stillingen 31-26 til Elverum. Da hadde Halden brent to store sjanser på rad. Elverum vant tilslutt 32-29 etter at de hadde relativt god kontroll i den 2.omgang.

Elverums beste spiller var Sigvaldi Gudjonsson med hele 18(!!) mål. Nå venter nok en cupfinale mot Haslum i romjulen! HEIA ELVERUM!