Elverum tar imot Szeged på søndag!

Søndag står ny kamp mot ungarske Szeged for tur og nå skal slaget stå på hjemmebane i Terningen Arena. Det er et Szeged lag som har mål om å ta seg hele vegen i årets Champions League, men som fikk betydelig å bryne seg på i 1.omgang mot Elverum forrige helg.

Nå er det Elverum som har det viktige publikummet i ryggen, og med en god 1.omgang borte i Ungarn i bagasjen før søndagens kamp er Elverum i posisjon til å overraske!

Elverum

Først en liten titt på Elverums profiler som vil kunne være svært vintige på søndag.

Alexander Blonz
Den unge Stavangergutten fikk virkelig sitt internasjonale gjennombrudd i bortekampen mot Pick Szeged med sine 8 mål på kun 10 forsøk. Venstrekanten som kom til Elverum før denne sesongen er en av profilene i laget, og er også landslagsaktuell for EM-troppen til Christian Berge. Blonz har gjort 25 mål i sin debutsesong i Champions League. unggutten har potensialet til å bli en verdensklassespiller i sin posisjon.

Alexander Blonz

Sigvaldi Gudjonsson.
Den islandske høyrekanten er den spilleren i Elverum som har det høyeste toppnivået. Islendingen som er inne i sin siste sesong i Elverums drakten er et fint symbol på hvordan type spillere som har lyst til å komme til Elverum for å utvikle seg med Champions League før man er god nok for en av de største ligaene i verden. Sigvaldi er en utrolig viktig forsvarsspiller, men er også Elverums toppscorer med 33 mål i årets sesong.

Sigvaldi Gudjonsson

Sebastian Henneberg.
Dansken som kom fra Aarhus før denne sesongen, er en av de viktigste spillerne i Michael Apelgrens tropp denne sesongen. Den hardtskytende venstre bakspilleren har lagd 22 ål, men huskes nok best for sin gode prestasjon borte mot Barcelona. I tillegg til et fryktet skudd så har Henneberg et meget godt samarbeid med linjespillerne til Elverum.

Sebastian Henneberg

MOL-Pick Szeged

Hos Szeged er det et helt stjernegalleri som kommer på besøk, men vi har tatt for oss noem av spillerne vi mener vil være viktig for Elverum å overliste for å kunne hente poeng:

Dean Bombac
Se opp for denne mannen i Terningen Arena. Sloveneren er en av verdens aller beste spillere i sin midtbackposisjon og er en berikelse å se på. Tidligere var han en målmaskin som lagde mål på bestilling, men i de senere årene har han blitt enda bedre med spillerne rundt seg. I sesongen 15/16 hadde den slovenske landslagsspilleren over 100 mål i Champions League for Pick Szeged.

Dean Bombac

Bogdan Radivojevic
Den serbiske høyrekanten har virkelig imponert for MOL Pick Szeged i årets Champions League. Spilleren som ble hentet fra tyske Rhein-Neckar Löwen før denne sesongen har 43 mål til nå, noe som gjør at han er på tredjeplass på toppscorerlista. I forrige oppgjør mellom lagene satte Radivojevic inn fire mål på Fries og Imsgard i heksegryta i Ungarn, så det blir spennende å følge med på verdensklassekanten i Terningen Arena denne helgen.

Bogdan Radivojevic

Jorge Maqueda Pena.
Den spanske høyrebacken har vært litt inn og ut av landslaget til Spania, men i Pick Szeged er han helt bankers på laget. 31-åringen har banket inn 25 mål så langt i sesongen og kan ses på som en av Szeged sine mest betrodde menn. Med sin oppfostrende stil bakover er han også en viktig brikke i forsvarsspillet til laget som trenes av Javier Pastor. Maqueda Pena har blant annet VM-gull med sitt hjemland på den i den imponerende CVen sin.

Jorge Maqueda Pena