Her er Elverums nye hovedtrener! – Elverum

Her er Elverums nye hovedtrener!

Arvtakeren til Michael Apelgren er klar!

Etter en lang og god prosess er det nå avgjort og avtalt hvem som tar over som hovedtrener for Elverum Håndballs elitelag fra kommende sesong.

Michael Apelgren meddelte klubben i juni at han tar jobben som trener for Sävehof i Sverige. Siden da har det pågått en iherdig og grundig jobb med å finne den beste erstatteren for framtida.

Det har nå gitt resultater og Elverum Håndball er glade for at vi i dag kan meddele at vår nye hovedtrener fra sesongen 2020/2021 er:

Børge Lund!

Børge Lund har lang fartstid i norsk håndball og har erfaring som både spiller og trener, nå tildeles han jobben med å ta Elverum Håndball videre inn i fremtiden.

Lund har skrevet en 3 års kontrakt med Elverum Håndball fra sommeren 2020 til 2023.

Det har vært flere aktuelle kandidater, men klubben er trygg på at vi nå har gjort det korrekte valget, med å tilsette Børge Lund som ny hovedtrener for vårt elitelag.

Det var en fornøyd Nils Kristian Myhre som torsdag kunne meddele at avtalen var i boks og at arbeidet med kommende sesong er i full gang:

– Det har vært veldig avgjørende for Børge å ha med Raymond og de andre som jobber med det sportslige videre. Han har på ingen måte framsatt noe ønske om å ha med seg egne folk, men har snarere hatt en veldig stor respekt for og et ønske om å fortsette med de som jobber med laget i dag, sier Myhre.

Børge Lund er ingen hvem som helst å hente inn i en klubb som søker nye utfordringer hver dag. Med sine erfaringer fra landslag, norsk håndball og blant annet dansk og tysk håndball er det en rutinert trener som nå trer inn i manesjen i Terningen Arena.

– Børge har vært vårt klare førstevalg i mange måneder, og han er også den eneste kandidaten vi har hatt reelle samtaler med.

Nils Kristian Myhre, sportslig utvalg i EHH.
Børge Lund er ikke ukjent med å gjeste Terningen Arena. Det har han gjort en rekke ganger som motstander til Elverum med Bodø.

Hvem er Børge Lund?

Her er en liten dose av den rutinen og erfaringen Lund har bygget opp gjennom de siste tiårene i håndballens tjeneste.

Børge Lund startet sin karriere i Bodø Håndballklubb, og allerede tidlig på 2000 tallet fikk bodøværingen sin første landskamp for Norge. Han ga seg ikke før han hadde rundet 216 landskamper etter 14 år på landslaget i 2014. Det er kun 4 spillere i Norge som har flere landskamper en Lund.

Med sine 216 landskamper i bagasjen er det en rutinert spiller og trener som nå tar over ledelsen for Elverums elitelag!

På disse årene var Børge Lund innom flere europeiske storklubber.

Børges første møte med en klubb utenfor norges grenser var Aalborg Håndbold. Hit gikk han fra Bodø i 2002 og i 2006 gikk ferden videre til tyske HSG Nordhorn, før det store internasjonale gjennombruddet kom når han i 2007 gikk til THW Kiel. Deretter videre til Rhein-Neckar Löwen i 2010 og Füchse Berlin i 2012. I 2013 kom nordlendingen hjem til Bodø som spillende trener. Det resulterte blant annet i en kongepokal for de blågule fra nord.

– Vi senker på ingen måte forventningene selv om Michael Apelgren slutter. Vi ønsker å være det beste herrelaget i Norge, og det tror jeg Børge Lund er ganske opptatt av også.

Nils Kristian Myhre, sportslig utvalg i EHH

På sin ferd gjennom Europa har Børge Lund i tillegg til sine 216 landskamper også en haug av kamper blant annet i EHF Champions League. 3 CL-sesonger med THW Kiel (CL-vinner i 2010), 3 CL-sesonger med Rhein-Neckar Löwen (Final 4 i 2011) og en CL-sesong med Füchse Berlin. Lund har også 2 sesonger i EHF Cupen med Bodø og 2 sesonger i EHF-cupen med Aalborg, samt én i Challenge Cup.

Børge Lund vant EHF Champions League, med THW Kiel i 2010.

Landskamper for Norge: 216 kamper
Landslagsmål for Norge: 390 mål

Da Børge Lund kom tilbake til Bodø i 2013 gikk han som nevnt inn som spillende trener i klubben. Den stillingen holdt han helt fram til han i 2016 la opp som spiller, og har siden satset fullt og helt på trenerkarrieren. I tillegg til å ha vært trener for Bodø de siste seks sesongene (frem til sommeren 2019), har han fra 2016 også vært Christian Berges høyre hånd som assisterende landslagstrener for Håndballgutta.

Bodø har med Lund som trener tatt ett NM-sølv, samt et seriesølv og et sluttspillsølv – i tillegg til NM-gullet mot Fyllingen i Nadderud Arena.

Sammen med Christian Berge har han løftet det norske herrelandslaget til nye høyder opp til et nivå der de kjemper om de gjeveste medaljene i de store mesterskapene!

Børge Lund og Christian Berges landslagssamarbeid har båret frukter for Håndballgutta!

Det er bare å ønske Børge Lund hjertelig velkommen til Elverum neste sesong!