Søndag venter krevende bortekamp mot Zagreb! – Elverum

Søndag venter krevende bortekamp mot Zagreb!

Elverum er på plass i Zagreb. Det venter en krevende, men ikke umulig oppgave i den kroatiske hovedstaden!

Etter en overbevisende 2.omgang mot Follo på onsdag rettes nå blikket mot HC PDD Zagreb for laget til Michael Apelgren og Raymond Hamar. De hvitkledde setter seg ned på flyet til Kroatia for å kjempe om to poeng i en meget tøff bortearena. Lagene ligger på de to siste plassene i gruppen, med ett poeng hver. Poenget kom i det motsatte oppgjøret da lagene spilte 30-30 etter at Emil Imsgard gjorde en fantastisk kamp i målet til Elverum.

I den kampen bølget det mye frem og tilbake, men det var Elverum som ledet med kun sekunder igjen på klokken. Dessverre for elverumsingene så var det linjespiller Marin Sipic som kunne juble høyest etter at han satt inn kampens siste scoring i kampens siste sekund. Dermed måtte lagene dele poengene i Terningen Arena. I den kampen ble Alexander Blonz toppscorer for Elverum med 8 mål, mens Ante Gadža satte også 8 mål fra sin bakspillerposisjon.

Terningen Arena hadde over 2000 tilskuere på besøk i forrige kamp, men det er ventet ett sted mellom 3500 og 4000 i kampen som spilles i den kroatiske hovedstaden, Zagreb. Så Elverum må forberede seg på at det blir mye støy på tribunen i denne bunnkampen i gruppe A. Selv om lagene kun har ett poeng, så betyr kampen masse for Elverums del. Med seier har de fortsatt en mulighet til å avansere i gruppen, og om det ikke går så ender de ikke sist i gruppe A.

Kroatene har rutinert Zlatko Horvat på høyrebacken/kant, og han er nok den største stjerna til laget som trenes av den legendariske treneren Veselin Vujovic. Horvat har en rekke landskamper for sitt hjemland, og har også deltatt i alle store mesterskap som er mulig. Vujovic har trent blant annet Slovenia, Vardar, Makedonia og den tidligere spanske storklubben Ciudad Real. Han er kanskje mest kjent for den gangen han gikk inn i målet etter han var uenig i et straffekast som Slovenia fikk mot seg i siste sekund.

Andre viktige spillere for Zagreb er den rutinerte bakspilleren Damir Bicanic, som gjorde hele fem mål i Terningen Arena, også har du nevnte Marin Sipic, som Elverum klarte å stoppe ganske greit i forrige runde, men det er en meget god linjespiller. Ute på kanten er også David Mandic en god spiller som man ikke skal gi for mye plass i kampen som spilles på søndag klokken 17:00.

I Elverums-troppen er det fortsatt usikkert om Magnus Fredriksen og Simen Holand Pettersen er tilbake. Fredriksen har fått en liten periode med hvile på hofta sin, så han er snart klar. Holand Pettersen som også har vært ute en stund håper Elverums medisinske team at blir klar til denne kampen. Utenom dette er alle mann klare for fight. Hedmarkslaget gjorde en god kamp mot Pick Szeged sist, og har med seg masse med selvtillit i oppgjøret mot kroatene når oppgjøret i Arena Zagreb kastes i gang.

Vi går for to poeng i en knalltøff bortematch. Kampen kan ses på Viasat på søndag klokken 17:00. HEIA ELVERUM!!!