God kamp, holdt ikke hele vegen inn mot Zagreb. – Elverum

God kamp, holdt ikke hele vegen inn mot Zagreb.

Zagreb-Elverum. 30-27 (16-13)

Elverum fikk en pangstart nede i den kroatiske hovedstaden søndag kveld. Etter 7 minutter ledet Elverum 4-2 etter at Alexander Blonz hadde vært sikker fra straffemerket ved to anledninger, og kantspillerne Alexander Westby og Sigvaldi Gudjonsson satt hver sin scoring fra relative spisse vinkler.

Etter ti minutter ledet Elverum fortsatt kampen. Blonz hadde satt inn sitt tredje straffekast etter Tobias Grøndahl hadde satte opp spillet fint, og spilte fri Thomas Solstad som ble tatt da han skulle avslutte. Selv om Elverum var gode innledningsvis så hang vertene godt med i kampen. Emil Imsgard som fikk tillit fra start viste at han holder godt internasjonalt nivå da han sendte Westby alene med keeper med en utsøkt pasning. Westby var sikkerheten selv og Elverum ledet 7-5 etter 14 minutter av kampen.

Lagene var like langt etter 16 minutter. Da satte Mandic inn en ball fra sin venstrekant etter godt spill av de hvitkledde kroatene. Minuttet etterpå sørget Zlatko Horvat for at Zagreb fikk sin første ledelse i kampen da han løp igjennom Elverums forsvaret i ankomsten. Kroatene tok litt over kampen, og etter 23 minutter så ledet vertene 11-9, men Blonz satte sitt fjerde straffekast på like mange forsøk sørget for et de svartkledde fra Elverum kun var målet bak kroatene.

Zlatko Horvat sørget for at Elverum var tre mål bak etter 25 minutter av kampen. Den kroatiske landslagsspilleren kontret inn en ball etter at Elverum gjorde en enkel feil i angrep. Michael Apelgren tok en timeout etter dette og manet frem at de ikke skulle være så hyggelige i forsvar.

Zagreb satte inn 16-13 bare sekunder før pause, og Elverum klarte ikke å utnytte det siste angrepet i omgangen. Elverum gjorde en fin omgang i Zagreb, men fra midtveis og ut omgangen var vertene hakket sterkere enn Apelgrens gutter.

De første minuttene av 2.omgang var jevne, men etter 3 minutter fikk Elverum en gyllen mulighet i spill 6-4, men i stedet for å plukke inn mål, så fikk Elverum en utvisning og straffescoring imot seg. Perioden endte perioden 2-2, og stillingen etter ca 6 minutter var 19-16 til Zagreb. Damir Bicanic sørget for at kroatene ledet med fire mål da han var sikkerheten selv fra straffemerket.

Den neste perioden av kampen var Elverum ekstremt gode. Med fire strake mål så var lagene like langt etter 41 minutter. Da måtte Veselin Vojovic ta timeout for å prate med spillerne sine. Thomas Solstad satte inn 22-21 ledelse til Elverum etter at Elverum hadde gjort et meget godt forsvarsspill. Samme Solstad sørget for at Elverum ledet med to mål etter 14 minutter av 2.omgang.

Med ti minutter igjen av kampen var stillingen 24-24 i den kroatiske hovedstaden. Fries hadde gjort mange gode redninger bakerst for Elverum og fremover kom en småskadet Magnus Fredriksen inn på banen. Hokksundgutten sørget for at Elverum lå målet foran Zagreb med 8 minutter igjen av kampen. Josip Eres sørget for at Zagreb utlignet til 25-25 i undertall med bare 6 minutter igjen av kampen.

Damir Bicanic brant et straffekast med bare fire minutter igjen, men den rutinerte spilleren plukket opp returen og sørget for at hjemme supporterne fikk lukte på begge poengene i Zagreb. Like etter satte Zagreb ballen i det åpne målet til Elverum etter at Lukas Sandell satt to minutter ute på benken. Zlatko Horvat økte til 29-26 da det gjensto bare to minutter av kampen.

Kampen endte 30-27 til Zagreb etter at Elverum ikke klarte å ta inn de målene som de hadde trengt for å ta poeng.

Nå venter Arendal i Sør Amfi på onsdag. Takk til alle som fulgte oss i kampen mot Zagreb. HEIA ELVERUM!