Christopher Hedberg: – Jeg kommer til Elverum for å vinne! – Elverum
Foto: Bildbyrån

Christopher Hedberg: – Jeg kommer til Elverum for å vinne!

"Totte" har signert en 2årskontrakt med Elverum, og vi tok en prat med den svenske Skövde spilleren etter at avtalen var i boks!

Christopher Hedberg, først og fremst er det en glede å få ønske deg hjertelig velkommen til Elverum når den tid kommer!

Takk, så mye. Jeg gleder meg veldig mye!

Din ferd går neste sommer fra svenske IFK Skövde til Elverum, hva er det som fikk deg til å velge nettopp Elverum som din framtidige arbeidsgiver?

Jeg fikk en veldig god følelse når det gjaldt Elverum. Jeg har hørt mye om Elverum, og spurte Richard Hanisch litt om hva han tenkte, og det føltes veldig riktig for meg. Mye publikum og rett og slett en veldig spennende mulighet.

Nå tar du steget fra et Skövde som for tiden ligger midt på tabellen i den svenske ligaen. Hva ser du for deg å komme til i Norge og i Elverum, og hva slags forventninger har du?

Jeg håper jo først og fremst på å kunne spille i Europa, også har jeg hørt mye bra om den norske cupen, så det gleder jeg meg til å få oppleve. Så kommer jeg jo til Elverum for å vinne såklart, og for å utvikles som spiller.

Du spiller jo som du nevner med tidligere Elverumsspiller Richard Hanisch, har hans kjennskap og erfaring bidratt til det valget du nå har tatt med å ta veien til norsk håndball?

Jeg hadde allerede en god følelse på Elverum, og Hanisch langt på veg bekreftet mitt inntrykk av klubben. Det virker veldig profesjonelt og som at det er mye gode folk i og rundt klubben.

Det blir nytt for deg å komme til Norge i seg selv, men også den muligheten som forhåpentligvis henger der framme med spill i Europa også kommende sesong. Hva betyr det for deg og din håndballkarriere at du kan få muligheter som dette ved å flytte over landegrensa?

Det er jo et stort vindu utad, og noe man alltid har siktet etter som håndballspiller. Det er jo de store kampene man søker etter å få spille, som blant annet EHF Champions Leauge, og jeg håper virkelig det er noe jeg får oppleve. Jeg håper å kunne bidra til å vinne kamper og utvikles som person og spiller.

Du skriver nå en 2års-kontrakt med Elverum, det er ingen hemmelighet at det er mange håndballkolleger også fra Sverige som har brukt Elverum som et springbrett ut i Europa, er det også ditt mål for de kommende to årene?

Det er klart, jeg vil fortsette å utvikles så mye som mulig og forhåpentligvis kunne ta steget til enda større ligaer på sikt, det er hvertfall mitt mål og det jeg jobber for, og da tror jeg Elverum kan være det riktige steget på vegen.

Du er kanskje ikke den meste kjente håndballspilleren her i Norge, enda. Hvem er Christopher Hedberg på håndballbanen og hva vil være ditt bidrag inn i klubben?

Framfor alt håper jeg å vise meg fram med mitt tempo og dermed kontringer. Det er mitt sterkeste kort, også vil jeg kunne bidra med en del mål håper jeg også. Jeg har fortsatt ting å lære, og håper å kunne utvikle meg videre. Jeg håper Elverum vil spille med høyt tempo, så jeg føler at denne klubben passer meg veldig bra.

Du fikk din landslagsdebut mot Japan i Juni, og har allerede satt 5 landslagsmål. Er dine muligheter på landslaget en av grunnen til at du nå velger å gå til Elverum?

Det er klart at det styrker mulighetene om man får spille i Europa, og gjør man det bra der så åpner det kanskje flere dører. Jeg tror at det er en mulighet som kan styrke seg med Elverum, men først og fremst vil jeg nå spille i Elverum og levere i Europa og i Norge med dem, så får det andre komme som en mulighet.

Elverum skaper store ting i Europa med både spill i øverste liga og med et betydelig publikumstrykk. Hva betyr publikum for deg, er det med å bidra til den utviklingen du søker?

Absolutt, jeg vil spille for så mye folk som overhodet mulig, det er vel derfor man holder på med dette. Det dere gjør i Håkons Hall blant annet, virkelig jo veldig mektig, og spennende.

Hva var det første møtet ditt med Elverum?

Jeg har jo hørt en del, men første kampen jeg så med dere i år var faktisk når Elverum spilte cup mot Halden og Sigvaldi Gudjonsson satte 18 mål, og det var jo en veldig artig kamp å se når man vet at man skal erstatte han kommende sesong. En fantastisk dyktig spiller, for øvrig. Jeg ser på denne muligheten som veldig spennende, og jeg tror det å komme til Elverum blir veldig bra for meg!

Det gjenstår fortsatt over halve sesongen i Sverige og Skövde, du startet sesongen med et armbrudd har vi forstått, er du hel igjen og i full drive resten av sesongen nå?

Ja, alt skal være i orden nå. Litt vondt er det, men noen uker med trening for å få tilbake styrken så håper jeg å være med for fullt igjen.

Vi ønsker Chrisiopher velkommen til Elverum til sommeren!