Overveldende interesse for storkampen mot Flensburg – Elverum

Overveldende interesse for storkampen mot Flensburg

Det er en gledens dag for norsk klubbhåndball. I kveld spilles landets to beste lag, ØIF Arendal og Elverum, toppoppgjør i Sør Amfi. Begge lag kommer fra gode prestasjoner i Europa, og publikumsinteressen øker i takt med dette. Det fikk Elverum Håndball merke tirsdag kveld da billettene til storkampen mellom Elverum og Flensburg-Handewitt ble sluppet.

I løpet av de første tre timene av salget var det over 5.000 mennesker som hadde sikret seg billett. Og i løpet av kveldens siste timer steg tallet til 6.000. En fantastisk start på billettsalget for en kamp som spilles om over to måneder!

Det er nesten så man må klype seg i armen. Jeg hadde et håp om at salget skulle gå bra, men at det skulle være tett oppunder salget vi hadde på dag én av Paris-kampen hadde jeg ikke trodd. Det viser at norsk klubbhåndball er på vei i riktig retning. Og at profilene vi har i utlandet er gode trekkplaster for norske håndballfans.

Mads Fredriksen, Daglig leder Elverum Håndball

Målet til Elverum Håndball er å klare et totalt tilskuerantall på 35.000 tilskuere på sine syv hjemmekamper i årets Champions League. Et tall kun THW Kiel vil slå. For å klare det trenger klubben omtrent 11.000 tilskuere mot det tyske storlaget.

Den daglige lederen er glad for at norsk håndball har flere klubber som setter seg tøffe mål, både på og utenfor banen. Fredriksen forteller at han har lært mye av hvordan Elverum Håndball tenker, og at han nok aldri hadde tatt slike sjanser for et par år siden.

«Man blir litt tøffere i trynet når det er mange rundt deg som støtter dine ville ideer. Man tør å si høyt at man drømmer om noe stort, og janteloven blir mer og mer visket ut i norsk håndball. Klubbene er fantastiske konkurrenter på banen, og vi samarbeider veldig godt utenfor banen. Det er gøy å lese at andre klubber heier på oss i Champions League. Og vi heier på dem når de representerer Norge i europeiske turneringer. Slik var det ikke for noen år siden, og det er en veldig positiv utvikling for hele håndball-Norge.»

Kampen mot Flensburg skal spilles lørdag 15. februar i mektige Håkons Hall. En arena klubben fylte til randen mot Paris i september i år. Men den var ikke helt full, ifølge Fredriksen.

«Nei, det er plass til flere. Sist hadde vi 12.377 tilskuere. Å klare det igjen er nok ekstremt vanskelig, men jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal prøve. Vi kan få inn 13.000 tilskuere der, og det hadde jo vært en enorm bragd. Om vi klarer det får tiden vise. Jeg ser på dette som suksess uansett nå med tanke på hvordan første salgsdag var.

Fredriksen er likevel tydelig på at det skjer mange viktige ting fremover, med blant annet tre hjemmekamper i desember, cupfinale, kronekamp og storkamp mot Barcelona i Terningen Arena.

Vi har god tid på oss til å klare drømmen vår i Håkons Hall, og skal ikke stresse. Det er mange viktige hjemmekamper før den tid som vi må jobbe hardt med. Det er viktig at disse kampene ikke «drukner» i praten om kampen mot Flensburg.

Mads Fredriksen, Daglig leder Elverum Håndball